روز جهانی سندرم داون در دنیا

نگاهی به زندگی بیماران سندروم دان

معمولا این افراد را انسان هایی آزاد و شاد می بینیم که حیوانات خانگی آنها را احاطه کرده اند و به نظر می رسد می توانند از چیزهای کوچک زندگی هم لذت ببرند؛ چیزهایی که ما نمی توانیم از آنها لذت ببریم.

البته آنها در زندگی روزمره خود با چالش های بی شماری هم مواجه هستند. بسیاری از کارهایی که برای ما ساده است، می تواند برای آنها بسیار سخت باشد.

اما با این وجود، نگرش مثبتی نسبت به زندگی دارند. به همین دلیل لازم بود یک روز از سال را "روز جهانی سندروم داون" بنامیم تا چیزهای بیشتری در مورد این اختلال و شیوه کمک رسانی به افراد مبتلا به این سندروم بیاموزیم.

تاریخچه بیماری سندروم داون

سندروم داون هزاران سال است در همه نژادها مشاهده می شود. متاسفانه در زمانهای قدیم،  بسیاری از نوزادان معلول، یا کشته می شدند یا رها می شدند.در تعداد انگشت شماری از آثار هنری تاریخی، تصویر انسان ها و حتی فرشته هایی که مبتلا به سندروم داون هستند مشاهده می شود.یکی از آنها، یک اثر سفالی است که در آمریکای جنوبی یافته شده و متعلق به قرن 5 میلادی می باشد. برخی از نقاشی های دوره رنسانس هم به این موضوع اشاره کرده اند.

اولین بار در سال 1862، یک پزشک انگلیسی به نام جان لانگدان داون، سندروم داون را شکل جداگانه ای از ناتوانی ذهنی دانست.تقریبا صد سال بعد، جروم لوژن آن را کشف کردن و علت آن را  بروز  تثلیث (سه نسخه ای شدن) کروموزوم 21 ام اعلام کرد.

سندروم داون در قرن نوزدهم و بیستم

در قرن نوزدهم و بیستم، آمار مربوط به تعداد زیادی از افراد مبتلا به سندروم داون ثبت شد. تعداد کمی از مشکلات پزشکی مرتبط با این سندورم، درمان شدند و اکثر افراد مبتلا به این سندروم در دوران نوزادی یا اوایل دوران بلوغ از دنیا رفتند.

جنبش اصلاح نژادی، که معمولا تصور می شود منحصر به آلمان نازی بوده اما در واقع در بسیاری از بخش های مختلف جهان فعال بود، برنامه عقیم سازی اجباری افراد مبتلا به سندروم داون و ناتوانی های هم درجه با آن را در نیمه اول قرن بیستم آغاز کرد.

پس از جنگ جهانی دوم، بسیاری از گروههای حامی افراد مبتلا به سندروم داون، مبارزه برای گنجاندن این افراد در سیستم آموزش کلی و افزایش آگاهی به مردم در مورد این بیماری را آغاز کردند ، و گروههایی برای حمایت از خانواده هایی که فرزندان مبتلا به سندروم داون دارند، تشکیل شد.

اولین آیین روز جهانی سندروم داون، در تاریخ 21 مارس 2006 برگزار شد. انتخاب این روز و ماه، تصادفی نبود؛ بلکه با توجه به عدد 21 و تریزومی تعیین شد.

روز جهانی سندروم داون را چگونه جشن می گیرند

هدف از گرامیداشت روز جهانی سندروم داون، افزایش آگاهی مردم در مورد این اختلال و یافتن راههای بهبود زندگی افراد مبتلا به این سندروم است.

مهم نیست کجای جهان زندگی می کنید؛ هر جا که باشید، مراسم و برنامه های زیادی در این روز جریان دارند. می توانید در بسیاری از آنها، از جمله کنسرت ها، نمایش ها، کنفرانس ها و کارناوال ها، شرکت کنید و از این حرکت ها حمایت نمایید.

همه کاری که باید انجام دهید آن است که وارد وبسایت رسمی روز جهانی سندروم داون شوید تا فهرست کامل همه مراسم سرگرم کننده و آموزشی تاریخ 21 مارس را مشاهده کنید. اگر هیچ یک از این برنامه ها در نزدیکی محل زندگی شما اجرا نمی شوند یا اگر می خواهید این روز را به شکل متفاوتی جشن بگیرید، می توانید به یکی از افراد مبتلا به سندروم داون در منطقه خود کمک کنید.

نظرتان چیست؟ از هر 1000 نوزاد، تقریبا 1 مورد با این اختلال متولد می شود. بنابراین می توان حدس زد که در منطقه شما حتما خانواده هایی هستند که با چالش بزرگ کردن یک کودک مبتلا به سندروم داون روبرو می شوند. بزرگسالان مبتلا به این سندروم هم از همه ما سخت تر زندگی خود را می گذرانند. اگر می خواهید این روز را جشن بگیرید، کاری کنید که جهان را به جایی بهتر برای این افراد تبدیل نمایید!

منبع : روز جهانی سندرم داون در دنیا

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.