روغن درخت چای که در سال های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است هیچ ارتباطی با گیاه چای ندارد و مردم این گیاه را به دلیل تشابه اسمی با چای معمولی اشتباه می گیرند.
روغن درخت چای (TTO) ، معروف به روغن Melaleuca از برگ های گیاه Melaleuca alternifolia به دست می آید. این روغن از تقطیر یا بخار شاخه ها و برگ های این گیاه استخراج می شود و به صورت مایعی بی رنگ و زرد رنگ است. روغن TTO یا اسانس برگ درخت چای، بوی کافور مانند و بسیار قوی دارد. این روغن حاوی ترکیبات متعددی از جمله ترپن، هیدروکربن ها، منوترپن ها، سزکوئی ترپن ها و الکل می باشد که در آب غیر محلول و در الکل، محلول میشود
بررسی های بسیاری تایید کرده است روغن TTO دارای خواص دارویی فوق العاده ای است. خواص ضد باکتری طبیعی، ضد عفونی کنندگی، ضد قارچ، ضد میکروبی، ضد خلط و ضد ویروسی از جمله مزایای آن برای سلامتی محسوب می شود.