به طور کلی افرادی که فشار خون بالا دارند، زمانی که نمک مصرف نمی کنند، فشار خون آن ها افت می کند. مصرف نکردن نمک، حتی از افزایش فشار خون نیز جلوگیری می کند.
یک بررسی انتشار یافته در سال 2014 در نشریه الکترولیت ها و فشار خون نشان می دهد کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی می تواند تعداد مرگ ناشی از فشار خون بالا، بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی را کاهش دهد.نتایج یک بررسی دیگر در سال 2016 در دانشگاه مک مستر نشان داد برخلاف تفکر عوام، کاهش مصرف نمک در رژیم های غذایی کم نمک ممکن است مفید نباشد و احتمال بروز بیماری های قلبی و عروقی و مرگ را نسبت به افرادی که به مقدار متوسط نمک مصرف می کنند، افزایش دهد.
همیشه باید به یاد داشت که بدن به مقدار کمی سدیم نیاز دارد اما نمک اضافی می تواند منجر به افزایش فشار خون، افزایش احتمال بروز بیماری قلبی و سکته مغزی گردد.
خانم های باردار با فشار خون بالا، حین دوران بارداری باید مقدار نمک مصرفی خود را با چک کردن تحت کنترل داشته باشند.