آیا می دانید اختلال حمله خواب یا نارکولپسی چیست و چه علائمی دارد؟ ما در این مقاله به طور کامل شما را با این بیماری روحی آشنا می کنیم. اختلال حمله خواب نوعی اختلال عصبی است که روی خواب و بیداری فرد تاثیر می گذارد. افراد مبتلا به این بیماری در طول روز به طور متناوب می خوابند و کنترلی روی خوابشان ندارند که در اصل خواب نوعی حمله عصبی است که به طور ناگهانی بروز می کند و ممکن است زمان انجام فعالیت روزانه و در بیرون از خانه اتفاق بیفتد و فرد مبتلا کنترلی روی آن ندارد و از همه بدتر اینکه زمان قابل پیش بینی و مشخصی ندارد.
در افراد معمولی چرخه خواب به این صورت است که ما ابتدا وارد مرحله اول خواب می شویم و به تدریج مراحل خواب عمیق تر را تجربه می کنیم یعنی حدود نود دقیقه زمان لازم است تا ما به خواب عمیق برویم اما در افراد مبتلا به نارکولپسی خیلی ناگهانی و به سرعت وارد مرحله خواب عمیق می شوند.
علت اصلی این بیماری هنوز به طور کامل معلوم نیست اما محققان در تلاش هستند تا ژن هایی که با این بیماری مرتبط هستند را شناسایی کنند. ژن هایی که مواد شیمیایی مغز را کنترل می کند و روی خواب و بیداری موثر هستند. برخی از پزشکان و محققان بر این باورند که این اختلال به دلیل کمبود ماده شیمیایی به نام هیپوکتین در مغز است. البته هنوز علت اصلی این بیماری در دست تحقیق است و دلیل مشخصی ندارد.
برای تشخیص این اختلال پزشک ابتلا بیمار را معاینه فیزیکی می کند سپس تاریخچه پزشکی او را بررسی می کند. معمولا بیار باید تست های مختلفی انجام دهند. آزمایش تاخیر خواب چندگانه نیز باید انجام شود. تستی به نام “پی اس جی” وجود دارد که بررسی می کند که آیا مراحل خواب به موقع رخ می دهد یا خیر.
متاسفانه هنوز درمان قطعی و مشخصی برای این بیماری وجود ندارد البته بخشی از آن با دارو قابل کنترل و درمان موقت است. معمولا پزشکان با برخی دارو های ضد افسردگی به کنترل این بیماری نادر کمک می کنند. بهتر است این افراد طی شب از کافئین و الکل و نیکوتین استفاده نکنند همچنین برای وعده شام غذا های سبک میل کنند تا خواب راحت تری داشته باشند.
حال می دانید اختلال حمله خواب یا نارکولپسی چیست.