خواص دارویی و فواید دمنوش چای ماسالا
یکی از خواص چای ماسالا برای سلامت بدن، کمک به بهبود عملکرد دستگاه گوارش است. همانند بسیاری از دمنوش ها، چای ماسالا نیز برای گوارش مفید است. یکی از اثرگذارترین اجزاء چای ماسالا بر دستگاه گوارش، زنجبیل است. زنجبیل سبب اکسیژن رسانی بیشتر به اندام ها می گردد و عملکرد آن ها را بهینه می کند.
از طرفی فلفل سیاه نیز برای هضم و گوارش مفید است. فلفل سیاه به لوزالمعده کمک می کند تا آنزیم گوارش را بهتر تولید کند. آنزیرم ها به عنوان کاتالیزگر و سرعت بخش به واکنش های گوارش عمل می کنند و به شکست چربی ها و پروتئین ها کمک می کنند. با عملکرد بهتر دستگاه گوارش در اثر خواص چای ماسالا، سلامت عمومی بدن، سندروم روده تحریک پذیر و سلامت کبد نیز بهبود می یابند.
افرادی که زیاد دچار تهوع می شوند نیز با نوشیدن چای ماسالا می توانند از این عارضه خلاصی پیدا کنند. پژوهش ها نشان داده اند که زنجبیل به خوبی می تواند درمان کننده ی تهوع و تقویت بخش معده باشد. ترکیبات زیستی موجود در زنجبیل که در چای ماسالا نیز هست خواص ضد التهابی دارند و از درد های معده نیز می کاهند.
چای ماسالا نوعی چای تهیه شده با مخلوط ادویه هاست. منشأ ظهور این نوع از چای هندوستان است و در عصر امروز جایگاه خود را در تمام جوامع پیدا نموده است. چای ماسالا حتی به یکی از گزینه های منوی چایخانه و قهوه خانه ها نیز تبدیل شده است. در برخی از منو ها از آن به نام چای لاته نیز نام برده اند. در برخی از مناطق ترکیب چای ماسالا را با شیر نیز میل می کنند. طعم تند ادویه ها نیز عاملی است برای اینکه مردم مایل به شیرین کردن این چای شوند.
به صورت سنتی چای ماسالا را از هل سبز، چوب دارچین، میخک آسیاب شده، پودر زنجبیل، فلفل سیاه همراه با برگ های چای سیاه تهیه می کنند. مقدار استفاده از هر کدام از اجزاء ذکر شده و یا ادویه های دیگری که در چای سنتی نام برده نشده است، تعیین کننده ی عطر و طعم آن است. یکی از گزینه های خوب برای مصرف کنندگان، برای بهره بردن از خواص چای ماسالا و همچنین لذت بردن از طعم خوب آن، استفاده از تی بگ های آماده ی چای ماسالا است. دمنوش چای ماسالا نیوشا با استفاده از بهترین درصد ترکیب دمنوشی خوش طعم با خواص مفید را به مشتریان خود ارائه می کند.
چای در واقع نام اصلی نوشیدنی تهیه شده از برگ های اکسید شده یا تخمیر شده ی گیاه چای است. در چای ماسالا مواد دیگری نیز به این برگ های اکسید شده ی چای سیاه افزوده می شوند. ادویه های نظیر زنجبیل، هل، فلفل سیاه، میخک، دارچین و رازیانه به چای سیاه اضافه می شوند تا چای ماسالا را بسازند. در برخی از موارد تخم گشنیز و انیسون نیز در زمره ی ترکیبات چای ماسالا قرار دارند. ترکیبات گیاهی موجود در چای ماسالا خواص قدرتمند آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد باکتری دارند که منشأ خواص چای ماسالا است. علت اصلی ترکیب چای با این ادویه ها ایجاد طعم چای است. زیرا چای یکی نوشیدنی های پر طرفدار و رایج به ویژه در آسیا محسوب می شود. در صورتیکه ادویه های ذکر شده بدون استفاده از برگ های چای به صورت دمنوش تهیه شوند، نام دمنوش گیاهی بر آن ها گذاشته می شود.
چای ماسالا بسیار معطر است و حواس شامه را بیدار می کند. به دلیل وجود فلفل و زنجبیل، این چای طعم تند و پر حرارتی دارد و از ان به جای قهوه نیز استفاده می کنند. بسیاری از افراد ترجیح می دهند چای ماسالا را شیرین کرده و مصرف کنند.
یکی از خواص چای ماسالا برای بدن کاهش درد ها است. ادویه هایی که در ترکیب چای ماسالا وجود دارند کاهنده ی درد های بدن برای مثال درد شدید ناشی از روماتیسم هستند. این خاصیت ناشی از خواص ضد التهابی ترکیبات به کار رفته در تهیه چای ماسالا است. به ویژه میخک و زنجبیل نقش مهمی در کاهش چنین درد هایی دارند.
پژوهش ها نشان داده اند که ریشه ی زنجبیل می تواند التهابات بدن را تا حد زیادی کاهش دهد. زنجبیل می تواند سردرد های خفیف تا سردرد های شدید میگرنی را کم کند. زنجبیل همچنین گردش اکسیژن در بدن و اکسیژن رسانی توسط سلول های خونی را افزایش می دهد. با افزایش خون رسانی به محدوده ی دچار درد، از میزان درد کاسته خواهد شد.
میخک نیز از 2000 سال قبل تا کنون به عنوان مرهم ضد درد برای دندان درد مورد استفاده قرار می گرفته است. در طب نوین نیز ژل ساخته شده از میخک مانند بنزوکائین در کاهش درد دندان موثر واقع می شود.
با وجود تمام خواص چای ماسالا برای تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود سلامت قلب، پیشگیری از ابتلا به بیماری های مزمن و عفونی، کاهش درد و تقویت دستگاه گوارش، عوارضی نیز برای این چای ذکر شده است.
چای ماسالا حاوی کافئین است و به همین علت می تواند جایگزین قهوه باشد. بدین ترتیب تمام مضرات قهوه و کافئین را می توان برای چای ماسالا نیز برشمرد. به دلیل وجود کافئین، مصرفبیش از حد اعتدال چای ماسالا می تواند منجر به بی خوابی، سرگیجه و … شود.
همانند دیگر دمنوش های تهیه شده از گیاهان، زنان باردار و شیرده باید در مصرف چای ماسالا محدودیت ایجاد کنند. همچنین افرادی که به هر کدام از اجزاء تشکیل دهنده ی این چای حساسیت دارند باید از مصرف آن خود داری نمایند.
چای ماسالا را می توان همانند چای معمولی دم کرد و استفاده نمود. اما در برخی از موارد می تواند به صورت لاته یعنی در ترکیب با شیر نیز تهیه شود. معمولاً نحوه ی دم کردن لاته به این شکل است که آب داغ و شیر گرم را با هم مخلوط کرده و چای را درون آن دم می کنند. افزودن شیر سبب ایجاد شدن طعم خامه ای و معتدل کننده ی طعم تند ادویه های خواهد شد. در برخی از موارد نیز افراد به جای چای سیاه، چای سبز را در ترکیبات چای ماسالا جایگزین می کنند تا از خواص چای سبز نیز بهره ببرند.
البته برای بهره بردن از خواص چای ماسالا اجباری به افزودن شیر وجود ندارد. چای ماسالا به صورت تی بگ توسط شرکت نیوشا تولید شده است و در اختیار مصرف کنندگان قرار می گیرد. برای دم کردن چای ماسالا بهتر است ابتدا آب را به جوش بیاورید و سپس آن را از روی حرارات بردارید. حالا زمان قرار دادن ترکیبات چای درون آب جوش رسیده است. مدت زمانی در حدود 5 دقیقه برای دم کردن این چای کافی است.
اگر با هدف و منظور خاصی از چای ماسالا یا هر دمنوش دیگی استفاده می کنید باید به دنبال زمان مناسب برای مصرف آن نیز باشید و به آن دقت کنید.
بهترین زمان مصرف برای دمنوش چای ماسالای نیوشا یک ساعت پس از صرف وعده ی غذایی است. البته برای مصرف این چای در زمان های دیگر متع و محدودیتی وجود ندارد، گرچه برای بهره ی حد اکثری از خواص چای ماسالا لازم است زمان بندی مصرف برای آن رعایت شود. در صورتیکه برای منظور خاصی از این چای استفاده می کنید بهتر است با مشاوران مربوطه تماس داشته باشید تا بهترین نحوه ی مصرف متناسب با نیاز شما خدمتتان ارائه گردد.