صنعت پرورش ماهیان خاویاری : تولید مروارید سیاه

پرورش ماهیان خاویاریپرورش ماهیان خاویاری

صنعت ماهیان خاویاری

صنعت پرورش ماهیان خاویاری به علت اینکه ایران یکی از تولید کنندگان به نام خاویار یا مروارید سیاه به شمار می رود در حال توسعه است. خاویار ایران که بیشتر از آب های نیلگون دریای خزر تولید و صادر می شود بالاترین کیفیت خاویار را در دنیا و طرفداران زیادی در بین خاویار دوستان دارد.

در ایران تلاش هایی برای توسعه ی صنعت پرورش ماهیان خاویاری انجام گرفته اما ایران هنوز تولید کننده ی بزرگی در این زمینه نیست. تولید هر تن خاویار 35 فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهد کرد.

 

چین بزرگترین تامین کننده خاویار دنیا

همانند محصولاتی چون پسته و فرش، بازار خاویار پرورشی نیز در دست چین قرار گرفته است. گرچه تولیدات چین در این زمینه بسیار زیاد است، تولیدات خاویار ایرانی به دلیل کیفیت بالاتر در اروپا محبوبیت بیشتری دارد.

 

تغذیه در پرورش ماهیان خاویاری

تغذیه ی ماهیان خاویاری نیز همانند دیگر آبزیان است. با توجه به سن، اندازه و گونه ماهیان جیره نویسی انجام می شود. هر چه اندازه ی ماهی خاویار کوچکتر باشد تعداد وعده های خوراک دهی بیشتر خواهد بود.

 

هزینه راه اندازی پرورش ماهیان خاویاری

راه اندازی پرورش ماهیان خاویاری یکی از صنایع هزینه بر است به طوری که به 1 تا 2 میلیارد سرمایه اولیه و حد اقل 2000 متر فضا نیاز است. ضمناً برای کسب بازدهی باید مدت زمانی حدود 7 سال صبر کرد یعنی خواب سرمایه در پرورش ماهی خاویار زیاد است. بازار فروش خاویار نیز در یک بخش به صادرات و در یک بخش به مصرف داخلی مربوط می شود. از آن جا که خاویار از جمله کالاهای گران قیمت است مصرف کنندگان داخلی ان عمده نیستند.

 

انواع ماهیان خاویاری

فیل ماهی یا بلوگا بزرگترین ماهی دریای خزر است. خاویار این ماهی از جمله گرانترین خاویار های دنیاست و طرفداران زیادی در دنیا دارد. تاس ماهی ایرانی یا قره برون نوع دیگر ماهی خاویاری است. اندازه خاویار این ماهی از خاویار بلوگا ریز تر و از خاویار ازون برون درشت تر است.

تاس ماهی روسی یا چالباش، تاس ماهی شکم برهنه یا شیپ و اوزون برون یا سوروگا نیز از دیگر انواع ماهیان خاویاری دریای خزر هستند.

 

نیازمندی های پرورش ماهی خاویاری

خاویار ایرانی یکی از خوراکی های اشرافی در دنیا محسوب می شود و هزینه های تولید آن بسیار بالاست. حد اقل یک میلیارد تومان سرمایه اولیه، حوضچه بتنی و منبع آب با قابلیت تنظیم دما برای اینکار لازم است. تعدادی نیروی انسانی برای مراقبت از ماهیان نیاز است و تمام نیاز مندی های غذایی این ماهیان در داخل کشور تامین می شود. پس از گذشت 7 تا 8 سال که ماهیان خاویار به زمان تولید خاویار برسند بین 8 تا 10 درصد وزن خود خاویار تولید می کنند. در این زمینه وام های کم بهره نیز برای پرورش ماهیان خاویاری اعطا می شود.


منبع : صنعت پرورش ماهیان خاویاری : تولید مروارید سیاه

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.