ما در این مقاله علل بلوغ زودرس و همچنین علائم آن و نیز راه های درمانی را به طور کامل برایتان توضیح می دهیم. این مسئله دو جنبه مهم دارد:
عوامل ایجاد کننده آن می باشد که پزشک با انجام آزمایش های گوناگون پیگری های منظم و دقیق کودک، در مدت زمان نسبتا طولانی به دنبال علت آن می گردد.
اثر بلوغ زودرس بر رشد قدی و روانی کودک می باشد، بعلاوه کودکان تحت تاثیر استرس های زمان جوانی قرار می گیرند و نمی دانند چکار کنند. آنان از نظر جسمی نشانه های بلوغ را دارند،در حالی که تجربه کافی ندارند و دختران نیز با ظاهر شدن علائم بلوغ جنسی، دچار وحشت و اضطراب می شوند.
هیپوتالاموس قسمتی از مغز است که هورمونی به نام هورمون آزاد کننده گنادوتروپین ها Gn RH را ترشح می کند. هورمون مذکور موجب ترشح گنادوتروپین ها توسط غده هیپوفیز می شود. این هورمون ها باعث می شوند که اندام های جنسی فرد، هورمون های دیگری را ترشح کند که باعث رشد جنسی فرد می شوند.
در بلوغ زودرس مرکزی، غده هیپوتالاموس خیلی زودتر از زمان نرمال شروع به ترشح Gn RH می کند؛ بنابراین فرایند بلوغ زودتر شروع می شود. در بسیاری از موارد پزشکان نمی توانند علت اصلی این مشکل را در دختران مشخص کنند، برخی از پزشکان اضافه وزن را عامل این مساله می دانند. اما درباره پسران عوامل ایجاد کننده بلوغ زودرس مشخص هستند. به خاطر وجود بیش از حد هورمون ها یا مواد شیمیایی در محصولات آرایشی و بهداشتی، غذاها، حشره کش ها و دیگر محصولات، احتمال این می رود که فرزند شما دچار بلوغ زودرس شود.
علائم بلوغ زودرس مانند علائم بلوغ معمولی می باشد همان علائمی که وقتی کودک می خواهد وارد دوره نوجوانی و جوانی شود. مانند:
اگر پزشک متوجه دلیل ابتلا به این مسئله باشد می تواند آن را درمان کند. در برخی موارد پزشکان داروهایی برای متوقف کردن هورمون های جنسی تجویز می کنند تا از رشد جنسی کودک جلوگیری کنند. پزشک می تواند هورمون Gn RH را تجویز کند . این هورمون ،ترشح گنادوتروپین توسط غده هیپوفیز را متوقف میکند و در بسیاری از موارد پزشک هرماه آن را به کودک تزریق می کند و یا به صورت ایمپلنت زیر پوستی در قسمت فوقانی بازوی کودک میزنند، در این صورت تا یکسال این دارو به بدن کودک می رسد.
این دارو عارضه جانبی بلند مدتی ندارد فقط ممکن است موقع تزریق یا کاشت ایمپلنت،کودک احساس درد یا خارش در اطراف آن ناحیه احساس کند. والدین می بایست تا زمان بلوغ کودک،این درمان ها را ادامه دهند. همانطور که می دانید سن بلوغ در دختران حدود یازده سالگی و پسرها دوازده سالگی می باشد.
امیدواریم اطلاعات کافی و مفیدی را به شما داده باشیم؛ بنابراین با اطلاعات فوق اگر احتمال بروز و ابتلا شدن فرزندتان به این مشکل را دیدید هرچه زودتر با پزشک متخصص مشورت نمایید تا آسیبی متوجه فرزندتان نشود.
منبع : همه چیز درباره بلوغ زودرس