این روزها ایستادن در مقابل قفسه های محصولات لبنی با وجود انواع گوناگون ماست ها ، پنیرها ، شیرها و غیره ممکن است گیج کننده تر از قبل باشد. کدام را بردارم ؟ از طرفی افراد دوست دارند همه طعم ها را امتحان کنند و از طرفی هم می دانند تنها به دنبال یک کالا هستند. شیرها در انواع مختلف تولید شده اند، هرکدام با دیگری تفاوت هایی دارند.کدام یک ، از لحاظ موادمغزی و فرآیند بهتر می باشد،کدام یک برای بدن مان سودمند است؟ همین که افراد با خود فکر می کنند که چه بخورند به طور ناخودآگاه پاسخ آن در ورای متابولیک بدن هر کس به عنوان منبع موثق شخصی قرار گرفته است که با در نظر گرفتن اطلاعاتی که کالاها در اختیار خریدارها می گذارند و آگاه بودن از بدن خود قادرند ،محصول مناسب را برگزینند.
آیا انتخاب کردن بین انواع محصولات این چنینی اهمیت دارد؟ بلی ، اشخاص با در نظر گرفتن کمبود مواد معدنی و مورد نیاز بدن شان محصولی را انتخاب خواهند کرد که آن کمبود را برطرف کند و برای آن شخص ثمربخش باشد،اکنون با بررسی نمونه هایی از شیرهایی که در مغازه ها یافت می شود، ببینید کدام یک مناسب شرایط کنونی تان می باشد ؛
در ادامه به انواع مختلف شیر می پردازیم.
این شیر از بادام های بو داده ای که با آب ترکیب می شوند به دست می آید. در آخر شیری با رنگی تیره تر از شیرهای معمولی و طعم بادام تهیه می گردد. این شیر در دو نوع شیرین شده و شیرین نشده در بازار موجود است.
[caption id="attachment_36690" align="alignnone" width="800"] شیر بادام[/caption]
سلنیم ، منیزیم و ویتامین E که برای استحکام و سلامت استخوان ها مفید می باشد و همچنین آنتی اکسیدانی که دارد برای تقویت سیستم ایمنی بدن و متابولیسم آن سودمند است. شیر بادام عاری از کلسترول و لاکتوز است این موضوع برای افرادی که از خوردن لبنیات اجتناب می کنند یا بدن شان نمی تواند مقدار لاکتوز را تحمل کند، یک امتیاز بزرگ محسوب می شود.
بدلیل اندک بودن مقدار سدیم آن ، شیر بادام می تواند سلامت قلب افراد را تضمین کند، شیر بادام همواره در بین شیرها از نظر مقدار کالری ، شکر و کلسیم رتبه اول را کسب می کند. (کالری 30 ، بدون شکر و 45 درصد کلسیم روزانه مصرف کنندگان را فراهم می کند.) این مقدار کلسیم حتی بیش از شیر گاو می باشد.
هنگامی که آن را در کنار شیر سویا و شیر معمولی گاو قرار می دهیم , شیر بادام از نظر پروتئین بسیار کمتر می باشد.
محبوب ترین شیری که در بین افراد مرسوم است، شیری است که از غدد شیری گاو بدست می آید که به صورت 4 نوع در بازار می باشد ؛ شیر کم چرب ، شیر پرچرب ، سرشیر و شیر خالص.
[caption id="attachment_36685" align="alignnone" width="800"] شیر گاو[/caption]
شیر گاو سرشار از پروتئین است و نکته قابل توجهی که دارد آنست که مواد مغزی ای که به هضم بهتر پروتئین کمک می کند همچون آمینواسید نیز دارا می باشد، کلسیم (مصرف روزانه شیر گاو می تواند 29 درصد از کلسیم مورد نیاز بدن را تامین کند.) و ویتامین B12 ،ویتامینی که فقط در محصولات حیوانی می توان به صورت طبیعی آن را یافت.این ویتامین ماده ای حیاتی برای کارایی مغز و سیستم عصبی بدن مان می باشد به گونه ای که در حمل و جابه جایی آهن به درون رگ های خونی مان برای درست کردن سلول های خونی جدید نقش پر اهمیتی دارد؛همچنین برای استحکام و تقویت استخوان ها و عضلات و بدلیل خاصیت قلیایی بودن آن برای جلوگیری از پوسیدگی دندان ها و کرم خوردگی های آن مفید می باشد.
در مقایسه با شیرهای دیگر ، چربی ای که در شیر گاو است بیش از شیرهای دیگر می باشد، مثلا ؛ 1 لیوان شیرخالص دارای 4,6 گرم چربی می باشد ، 1 لیوان شیر 2درصد چربی دارای 3,1 گرم چربی و 1 لیوان شیر 1درصد چربی دارای 1,5 گرم چربی می باشد.
این نوع شیر مناسب برای کسانی مناسب است که آلرژی دارند. شیر برنج از جوشیدن و در واقع همان شیره و نشاسته دانه های برنج درست می شود، این شیر،شیرین ترین شیر میان بقیه شیرهاست که البته نوع بدون شیرین آن نیز در بازار یافت می شود.
[caption id="attachment_36684" align="alignnone" width="800"] شیر برنج[/caption]
شیر برنج کمترین مقدار چربی را دارد و دارای مقادیر فراوان منیزیم برای تنظیم فشار خون می باشد ،اگر معده کسی نمی تواند مواد لاکتوزی را تحمل کند ،این شیر انتخاب مناسبی برای این افراد خواهد بود.
در مقایسه با شیرهای دیگر ، نسبت به شیر گاو ، کلسیم و یا پروتئین بسیار کمتری دارد، همچنین بدلیل نشاسته ای بودنش میزان کربوهیدرات آن بسیار بالا است (هر یک لیوان آن شامل 26 گرم کربوهیدرات می باشد که در مقایسه با شیرهای دیگر بسیار زیاد است.)
و مورد دیگری که وجود دارد میزان بالای شکرش می باشد ، یکی از شیرهای پرکالری است ؛ شاید این مساله برای کسانی که مراقب وزن خود هستند خوشایند نباشد.
این شیر از خیس کردن دانه های سویا در آب و شیره ای که از آن گرفته می شود تشکیل شده است که به صورت طعم دار و بی طعم در بازار پیدا می شود.
[caption id="attachment_36686" align="alignnone" width="800"] شیر سویا[/caption]
شیر سویا پروتئین خالص است (مثل شیر گاو) و سرشار از فیبر می باشد سدیم اش پایین است و کمک می کند تا کلسترول های بدی که در بدن وجود دارد کاهش یابد.
شیر سویا منبع غنی از هورمون زنانه یا استروژن می باشد و ممکن است پس از مصرف طولانی مدت آن بر تعادل هورمون های بدن تاثیر داشته باشد ، این شیر بیشترین مقدار چربی و کمترین مقدار کلسیم را داراست.
این شیر از شیر ترش شده تهیه می شود،طعم آن شباهت بسیاری به ماست پیدا خواهد کرد که آن را می توان از شیر گاو ،شیر بز یا گوسفند درست کرد. در انواع متفاوتی در بازار یافت می شود از جمله آن ها ؛ کفیر ارگانیک ، شیر کفیر منجمد شده و شیر کفیر پنیری
[caption id="attachment_36687" align="alignnone" width="800"] شیر کفیر[/caption]
این شیر دارای مخمر ،باکتری های پروبیوتیک ، پروتئین ،کلسیم ، ویتامین D و B12 فراوانی می باشد. شیر فوق العاده خوبی برای مصارف مختلف است.
در مقایسه با شیرهای دیگر ؛ شیر کفیر ممکن است موجب یبوست و یا گرفتگی عضلات گردد.
بسیاری از مردم بعد از اینکه سر خود را روی بالشت بگذارند به خواب می روند، اما بسیاری دیگر برای به خواب رفتن در ساعاتی معقول از شب مشکل دارند.اگرچه بنیاد ملی خواب توصیه می کند هر شب 7 تا 9 ساعت خواب برای افراد ضروری است ، اغلب مردم نزدیک به شش ساعت در شبانه روز می خوابند، در حقیقت بیش از 50 میلیون آمریکایی به اندازه کافی نمی خوابند.
لذت بردن از خواب شبانه برای سلامتی شما بسیار مهم است. این مسئله به شما کمک می کند تا شادتر باشید ، ذهن و مغزتان را آماده و به هوش نگه دارید ، سیستم ایمنی شما را تقویت می کند ، شادابی و درخشندگی پوست شما را حفظ می کند و خطر بیماری های فشار خون بالا و بیماری های قلبی را نیز کاهش می دهد.اگر با خوابیدن مشکل دارید ، راه حل های آسانی برای رفع آن وجود دارد. برای مثال خوراکی های مشخصی وجود دراند که می توانند به داشتن خوابی راحت کمک کنند.
درادامه به معرفی 10 خوراکی برای بهبود وضعیت خواب می پردازیم :
گیلاس ها حاوی مقدار مناسبی ملاتونین هستند. ماده شیمیایی که می تواند به شما کمک کند تا ساعت خواب بدن خود را کنترل کنید. مطابق با بررسی های منتشره شده در نشریه Botany ، خوردن یک مشت گیلاس چند ساعت پیش از خواب ، به شما کمک خواهد کرد تا آسوده تر بخوابید.
اگر گیلاس های تازه ندارید ، می توانید آب گیلاس یا گیلاس هشک شده و یا یخ زده استفاده کنید. به گفته محققان دانشگاه های پنسیلوانیا و روچستر ، افرادی که مبتلا به بیماری مزمن بی خوابی هستند ، باید روزانه یک فنجان آبمیوه گیلاس بنوشند تا وضعیت خواب آن ها بهبود یابد.
نوشیدن یک لیوان شیر گرم پیش از ساعت خواب نیز به شما کمک خواهد کرد تا به راحتی به خواب روید. شیر حاوی آمینو اسید تریپتوفان ، یک پیش ماده برای سروتونین شیمیایی مغز می باشد. تریپتوفان و سروتونین کمک می کنند تا خواب راحتی داشته باشید.علاوه بر این شیر یک منبع غنی از کلسیم می باشد که به تولید منظم ملاتونین کمک می کند. کلسیم نیز در کاهش استرس و تثبیت فیبر های عصبی مغز نقش موثری دارد. همراه با شیر ، شما می توانید از محصولات لبنی نظیر ماست و پنیر نیز استفاده کنید.
[caption id="attachment_36678" align="alignnone" width="800"]بر اساس بررسی انتشار یافته در نشریه آمریکایی تغذیه بالینی ، افرادی که برنج جاسمین را به عنوان شام خود انتخاب می کنند در مقایسه با افرادی که دیگر برنج ها را برای غذا خود انتخاب می کنند ، سریع تر به خواب می روند.علت عمده آن ، بالا بودن شاخص گلیسمی آن است. به این معنی که بدن آن را با سرعت کم هضم می کند و گلوگز را به آرامی به جریان خون وارد می کند، هم چنین تولید تریپتوفان و سروتونین در خون را نیز افزایش می دهد، بنابراین پس از مصرف آن شخص راحت تر و سریع تر به خواب می رود.
اگر از افرادی هستید که شب ها به سختی به خواب می روند احتمالا به علت کمبود غذاهایی با پایه پروتئین در بدن شما است. خوردن تخم مرغ پخته شده به علت بالا بودن سطح پروتئین می تواند به داشتن خوابی مناسب در طول شب کمک کند.این میان وعده هم چنین رفلاکس اسید را متوقف می کند، که عموما در شب اتفاق می افتد و خواب را با مشکل ایجاد می کند. دو تکه نان قهوه ای ، مقداری پنیر ، یک تخم مرغ پخته شده و یک لیوان شیر گرم یک منوی ایده آل برای شام افرادی است که شب ها به سختی به خواب می روند.
[caption id="attachment_36675" align="alignnone" width="800"]موز حاوی منیزیم و پتاسیم ، یکی از آرام بخش های طبیعی است که به تقویت وضعیت خواب کمک می کنند، هم چنین موز ف میوه ای سرشار از ویتامین B6 می باشد. بدن به داشتن این ویتامین برای ایجاد ملاتونین جهت داشتن خوابی مناسب نیاز دارد. مقدار کربوهیدرات بالای آن نیز می تواند در سریع تر به خواب رفتن شما کمک می کند.
[caption id="attachment_36676" align="alignnone" width="800"]یک موز رسیده را با یک فنجان شیر مخلوط کنید . آن را به خوبی هم بزنید تا اسموتی خوش طعمی حاصل شود. آن را حداقل یک ساعت قبل از ساعت خواب منظم خود بنوشید.
ماهی تن حاوی تریپتوفان است و این ماده تحریک کننده خواب است. مطابق نتایج مقاله منتشر شده در Annals علوم آکادمی نیویورک ، تن حاوی ویتامین B6 به مقدار بالایی است. ویتامینی که بدن برای ساخت ملاتونین و سروتونین به آن نیاز دارد.
سروتونین یک انتقال دهنده عصبی است که باعث آرامش می شود. ملاتونین نیز هورمونی است که به تقویت وضعیت خواب کمک می کند. کمبود ویتامین B6 می تواند با بی خوابی همراه شود، بنابراین بهتر است از میوه های غنی از ویتامین B6 مانند تن به رژیم غذایی خود بیفزایید. این ویتامین هم چنین نقش موثری در بهبود سیستم ایمنی بدن دارد.
بادام ها منبع غنی از منیزیم می باشند. منیزیم نیز ماده معدنی است که هم بهبود دهنده وضعیت خواب و هم ریلکس کننده طبیعی عضلات می باشد. نتایج انتشار یافته یک بررسی در نشریه پزشکی ارتودنسی نشان می دهد زمانی که سطح منیزیم بدن پایین است ، خوابیدن سخت تر است؛به علاوه بادام ها ، پروتئین کافی برای پایداری سطح قند خون به هنگام خوابیدن دارند. آن ها هم چنین به تغییر وضعیت بدن شما از چرخه هورمونی آدرنالین به چرخه استراحت و هضم کمک می کند. یک ساعت پیش از رفتن به رختخواب ، یک مشت بادام یا یک قاشق کره بادام بخورید. تا سریع تر از خواب بیدار شوید.
کاهو حاوی لاکتوکاریوم می باشد که خواص آرام بخشی دارد . کاهو با برگ های سبز حاوی مقدار بالایی کلسیم می باشد که به داشتن خوابی راحت کمک می کند. کلسیم یک ماده مغذی ضروری برای سیستم عصبی بدن می باشد؛به علاوه ، کاهو به درمان درد عضله و مفاصل ، سردرد و اضطراب کمک می کند. برای داشتن خواب بهتر،قبل از خواب یک فنجان چای کاهو بنوشید.
[caption id="attachment_36677" align="alignnone" width="800"]یک یا دو برگ کاهو را به مدت 5 دقیقه ر 2 فنجان آب بجوشانید.
اجازه دهید خنک شود و در صورت تمایل آن را شیرین کنید.
پیش از خوابیدن حداقل یک فنجان از آن را بنوشید.
برای داشتن خوابی راحت از مصرف کافئین و نوشیدنی های الکل دار در شب صرف نظر کنید، اما می توانید از نوشیدن یک فنجان دمنوش لذت ببرید. چای سبز بدون کافئین و دمنوش بابونه از بهترین گزینه ها برای داشتن خوابی آسوده و راحت هستند.
دمنوش دارای مواد شیمیایی است که نقش موثری در آرام شدن اعصاب و عضلات دارند و مانند یک آرام بخش ملایم عمل می کنند. چای سبز حاوی تینین است که به خواب بیشتر کمک می کند. چای سبز یا دمنوش بابونه را انتخاب کنید ، هر کدام که طعم لذت بخش تری برای شما دارد. و 1 تا 2 ساعت پیش از خواب ، یک یا دو فنجان از آن را بنوشید.
خوردن این خوراکی ها ، تنها چند ساعت پیش از خواب به شما کمک می کند تا خوابی آرام داشته باشید ، سریع تر به خواب بروید و به طور کلی وضعیت خواب شما بهبود یابد.
نوشیدنی آلوئه ورا در سال های اخیر بسیار محبوب شده است. تحقیقات زیادی در مورد مواد تشکیل دهنده، مواد مغذی و پتانسیل سلامتی در این گیاه انجام شده است. آلوئه ورا گونه ی خاصی از گیاهان جنس آلوئه است که در مناطق گرمسیری به خوبی رشد می کند. بیشترین مواد فعال در برگ ها آلوئه ورا قرار دارند و به همین دلیل برگ های آن برداشت می شوند. در طول هزاران سال گیاه آلوئه ورا در طب سنتی کشور های مختلف برای موارد سلامتی و زیبایی استفاده می شده است.
مهمترین ماده های موجود در برگ های این گیاه ساپونین، آمینو اسی، بتا کاروتن، ویتامین سی، ویتامین ب، ویتامین ای، لیگنین و املاح معدنی دیگر و هم چنین آنزیم ها هستند.
نوشیدنی آلوئه ورا از برگ های این گیاه تهیه می شود. برخلاف فرآیند استخراج عصاره ی گیاه از خرد کردن و له کردن برگ ها که حاوی آب ژل مانند و غلیظی است درست می شود. پس از چند مرحله صاف کردن، نوشیدنی قابل استفاده خواهد بود. طعم و بوی نوشیدنی آلوئه ورا بسیار ملایم است و تقریباً بیشتر ذائقه ها آن را می پسندند، به همین دلیل نوشیدنی آلوئه ورا به عنوان یک مکمل غذایی سالم جای خود را در سبد غذایی مردم باز کرده است.
این نوشیدنی فواید زیادی را برای بدن انسان دارد از جمله کاهش التهابات، تسریع بهبودی در بیماران، تحریک هضم، سم زدایی از بدن، تقویت سیستم ایمنی، محافظت از قلب، آبرسانی به بدن، مفید برای پوست، تسکین سوزش سر دل و ...
مواد مغذی فراوان و ویتامین ها از جمله ویتامین سی، ب و ای و هم چنین داشتن املاح مس، کلسیم، روی، منیزیم و پتاسیم ، به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک خواهد کرد. آنتی اکسیدان های زیادی در آلوئه ورا وجود دارند که بدن را در برابر بیماری های مزمن حفاظت می کنند.
نوشیدنی آلوئه ورا از قلب و عروق بدن به صورت های مختلف محافظت می کند. با افزایش گردش خون، از لخته شدن خون جلوگیری کرده و باعث کاهش کلسترول خون می شود. این نوشیدنی برای بیماران قلبی و دیابتی مفید است (البته نوع بدون قند آن).
مواد مغذی و آنتی اکسیدان های موجود در آلوئه ورا از طریق معده جذب شده وبر تمام اندام های بدن اثر می گذارند. آلوئه ورا درخشش پوست را بیشتر کرده و بروز نشانه های پیری را کند می کند. آلوئه ورا اکسیر جوانی است.
مطالعات نشان داده اند که نوشیدنی آلوئه ورا به فرآیند گوارش کمک می کند و یبوست را نیز کاهش می دهد. این مسأله به طور کلی جذب مواد مغذی را در بدن افزایش داده احساس ناراحتی، نفخ و گرفتگی عضلاتدر دستگاه گوارش جلوگیری می کند.
نوشیدنی آلوئه ورا به عنوان ماده ای ضد درد، ضد التهاب و آنتی اکسیدان روند بهبود بیماری های مزمن، جراحات و نقاهت پس از جراحی را تسریع می کند.
با توجه به محتوای آب زیادی که در آلوئه ورا وجود دارد، به بدن آب رسانی کرده و سبب تحریک کارکرد کلیه ها می شود به همین دلیل به سم زدایی و کاهش نمک های اضافی در بدن کمک می کند.
دستگاه گوارش برخی از افراد پی اچ اسیدی دارد و آلوئه ورا دارای خاصیت قلیایی است. به همین دلیل مصرف نوشیدنی آلوئه ورا به ایجاد تعادل pH در دستگاه گوارش کمک می کند.
آلوئه ورا با جلوگیری از اسیدی شدن معده از رفلاکس جلوگیری کرده و احتمال ابتلا به زخم معده را نیز کاهش می دهد.
با وجود فواید بسیار، عوارض بالقوه ای نیز در مصرف آلوئه ورا وجود دارند که باید مورد توجه قرار گیرد از جمله اثرات ملینی، اثرات منفی بر داروهای خاص، التهاب پوستی، واکنش های آلرژیک، عوارض حاملگی، دیابت و اثرات احتمالی برای قلب.
یکی مواد مؤثر در آلوئه ورا، ماده ای شیمیایی به نام آنتراکینون است که اثرات ملینی بر بدن دارد؛ در حالی که مصرف مقدار کمی آلوئه ورا به گوارش کمک می کند، مصرف بیش از حد آن اسهال ایجاد می کند. آنتراکینون در طبیعت ماده ای سمی محسوب می شود به همین دلیل نوشیدنی های تجاری محصولات با آنتراکینون پایین ارائه می دهند.
بعضی از داروها با آلوئه ورا تداخل دارند و نباید با هم مصرف شوند، به همین دلیل بنا بر احتیاط باید مصرف آلوئه ورا به مدت 2 ساعت با داروها فاصله داشته باشد. مشورت با پزشک در این زمینه ضروری است.
بعضی از افراد به طور طبیعی به آلوئه ورا و مواد موجود در آن حساسیت دارند. علائم واکنش حساسیت به نوشیدنی آلوئه ورا شامل تحریک و تورم صورت، لب و زبان می شود. در صورت بروز علائم از مصرف آن خودداری کنید.
با وجود اینکه نوشیدنی آلوئه ورا به صورت خوراکی مصرف می شود و تماسی با پوست ندارد، می تواند قرمزی و خارش روی پوست ایجاد کند، به خصوص در کسانی که معده های حساسی دارند مشکل زاست.
تحقیقات نشان داده اند که نوشیدنی آلوئه ورا محرک است و سبب انقباضات رحمی می شود؛ به همین دلیل مصرف نوشیدنی آلوئه ورا برای زنان باردار اکیداً ممنوع است و حتی ممکن است منجر به سقط جنین شود.
اگر افراد مبتلا به دیابت از داروهای کاهش قند خون استفاده می کنند، مصرف مضاعف نوشیدنی آلوئه ورا می تواند قند خون را به شدت در آن ها کاهش دهد. در صورت مصرف داروها برای استفاده از مکمل های گیاهی و طبیعی با پزشکتان مشورت کنید.
آلوئه ورا در صورت تحریک و افزایش هورمون های استرس مانند آدرنالین در بدن افراد می تواند مشکلات قلبی را تشدید کند. بیماران قلبی باید در مصرف آن زیاده روی نکنند.
درحالیکه برندهای تجاری نوشیدنی آلوئه ورا را تولید می کنند برای اطمینان از طبیعی بودن و خلوص می توانید آن را خودتان در منزل تهیه کنید. تمام آنچه که نیاز دارید یک برگ آلوئه ورا، آب و مخلوط کن است.
1 برگ بزرگ آلوئه ورا
3 فنجان آب
با استفاده از یک چاقوی تیز لایه بیرونی برگ آلوئه ورا را جدا کنید.
لایه دوم برگ های آلوئه ورا معمولاً رنگ زردی دارند. آن را برش دهید تابه ژل آلوئه ورا دست پیدا کنید. تمام ژل (حدود دو قاشق غذاخوری) را خارج کنید ، به همراه آب در مخلوط کن بریزید.
2 تا 3 دقیقه برای داشتن نوشیدنی یکدست کافی است.
می توانید برای طعم بهتر به آن آبلیمو یا خیار رنده شده اضافه کنید و از نوشیدنی خود لذت ببرید.
دمنوش رزماری در واقع دم کرده ی برگ و ساقه ی گیاه رزماری است. این گیاه بومی مناطق مدیترانه ای بوده و یکی از گیاهان محبوب در دنیا است و در آشپزی و درمان دارویی از ان استفاده می شود. دمنوش رزماری حاوی رزمارینیک اسید، کافئین، سالیسیلیک اسید، پتاسیم و ترکیبات ضد میکروبی، ضد باکتری و آنتی اکسیدان است.
مزایای زیادی برای دمنوش رزماری برشمرده شده است مانند بهبود گوارش، بهبود عملکرد شناختی مغز، پیشگیری از سرطان، درمان بیماری های پوستی، کاهش التهاب، کاهش درد، از بین بردن اضطراب ،بهبود عملکرد کبد و غیره. با این حال عوارضی مانند استفراغ ،تهوع، اسپاسم و منع مصرف در دوران بارداری نیز برای آن وجود دارد.
نوشیدن دمنوش رزماری به خصوص برای افرادی که دچار سوء هاضمه، کم خونی ،آلزایمر، زوال عقل، رماتیسم، دردهای مزمن، ریزش مو، فشار خون بالا، اضطراب، استرس، افسردگی و مشکلات پوستی توصیه می شود. دمنوش رزماری مزایای بسیار زیادی دارد که به برخی از آن ها در اینجا اشاره شده است:
ترکیبات موجود در دمنوش رزماری به علت داشتن خواص آنتی اکسیدان و ضدالتهابی و هم چنین تأثیر بر افزایش گردش خون برای بهبود ظاهر پوست مفیدند. مطالعات به طور خاص تأثیر دمنوش رزماری بر اگزما را بررسی کرده اند. جریان خون و ترکیبات ضد التهابی عوارض پوستی را کم کرده است.
رزماری به عنوان تحریک کننده ی گردش خون شناخته شده است، زیرا داری خواص ضد انعقادی مشابه آسپرین است و جریان خون در بدن را بهبود می بخشد. گردش خون بهتر منجر به افزایش انرژی و اکسیژن رسانی به کل بدن می شود.
برخی از ترکیبات انتی اکسیدان موجود در رزماری مانند اسید کورنوزیک سبب بهبود حافظه و محافظت از مسیر های عصبی و جلوگیری از مسدود شدن آن ها با پلاک های بتا آمیلوئید می شود. به همین دلیل مصرف دمنوش رزماری از ابتلا به آلزایمر و عوارض پیری مثل زوال عقل جلوگیری می کند.
خواص ضد اسپاسم و ضد نفخ دمنوش رزماری برای افراد مبتلا به سوء هاضمه، یبوست، نفخ و گرفتگی عضلات دستگاه گوارش مفید است. سالیان زیادی از رزماری برای درمان های گوارشی استفاده شده است. دمنوش رزماری هم چنین می تواند باعث کاهش التهاب در روده شود.
دمنوش رزماری سرشار از انواع انتی اکسیدان هاست، به همین دلیل می تواند رادیکال های آزاد در بدن را از بین ببرد و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. این دمنوش هم چنین حاوی رزمارینیک اسید، کافئین و کارنوسول است که همه ان ها به کاهش سرعت رشد سرطان به ویژه سرطان سینه کمک می کنند.
یکی از ترکیبات قدرمند در این دمنوش کرونوزیثک اسید است که تحقیقات نشان داده اند سطح نیتریک اسید را در بدن کاهش می دهد، به همین دلیل می تواند سبب کم شدن التهابات شود. این ماده در ترکیب با سایر مواد انتی اکسیدانی و ضد التهابی به افراد مبتلا به روماتیسم، سر درد، درد های عضلانی، اختلالات مفصلی، هموروئید و افراد مبتلا هب آلرژی کمک می کند.
خاصیت ضد درد در دمنوش رزماری به علت ماده ای به نام سالیسیلات است که شبیه آسپرین عمل می کند. درد های ناشی از بیماری، جراحی، آسیب دیدگی و هر گونه درد مزمن با این دمنوش تسکین می یابد.
بسیاری از مردم در دنیا از دمنوش رزماری برای سلامت موهایشان کمک می گیرند؛ البته نه از طریق نوشیدن آن! با استعمال دمنوش رزماری روی موها شوره سر از بین می رود و بر کاهش ریزش مو نیز تأثیر دارد.
تحقیقات اولیه نشان داده اند که رزماری می تواند سلامت و عملکرد کبد را بهبود ببخشد و همچنین باعث سم زدایی از بدن از طریق افزایش ادرار می شود.
کاهش استرس و اضطراب و کمک به آرامش افراد یکی از خواص محبوب دمنوش رزماری است. خواص ضد درد رزماری نیز به تسکین اعصاب کمک زیادی می کند.
با چند شاخه رزماری، آب جوش و شیرین کننده ی طبیعی می توانید دمنوش خوشمزه و سالمی برای خود درست کنید. در بسیاری از دمنوش های گیاهی تنها برگ گیاهان استفاده می شوند اما ساقه و برگ رزماری هردو برای درست کردن دمنوش کاربرد دارند. این دمنوش را از گیاه تازه یا خشک هردو می توانید درست کنید.
1 قاشق چایخوری رزماری (تازه یا خشک)
1 فنجان آب جوش
1 ق چایخوری عسل یا شکر
آب جوش آمده را از روی حرارت بردارید و 5 تا 6 دقیقه رزماری را در داخل ان بریزید. و اگر دوست دارید ان را شیرین کرده و سپس بنوشید.
همانند بسیاری از مواد دیگر رزماری نیز ممکن است برای بعضی از افراد عوارض جانبی داشته باشد. اسانس های قوی موجود در این گیاه ممکن است برای بعضی از افراد مناسب نباشد. در هر صورت مصرف یک تا دو فنجان دمنوش رزماری نمی تواند چنین عوارضی را که در ادامه خواهید خواند برای شما به وجود بیاورد و نکته ی مهم این است که پیش از افزودن هر گونه ماده ی گیاهی به رژیم غذایی خود با پزشکتان مشورت کنید. در ادامه به برخی عوارض دمنوش رزماری اشاره می کنیم.
بعضی از ترکیبات موجود در رزماری قاعدگی را تحریک می کنند، به همین دلیل مصرف ان در دوران بارداری خطر ناک است و احتمال سقط جنین جوددارد، به ویژه در دو تا سه ماهه اول بارداری. همچنین مادران شیرده نیز نباید از این دمنوش استفاده کنند.
برای افراد مبتلا به اختلالات تشنج نوشیدن دم کرده ی رزماری توصیه نمی شود چون ممکن است شرایط ان ها را تشدید کند. البته این موضوع در دمنوش های بسیار غلیظ و مصرف زیاد رزماری دیده شده است.
برخی از عوارض جانبی زیاده روی در نوشیدن دم کرده ی رزماری، تهوع، استفراغ ،التهاب روده و خونریزی هستند که البته در مصرف مقادیر کم ابداً مشاهده نمی شوند.
یکی از مواد موجود در رزماری سالیسیلات است که به آسپرین شباهت دارد و اگر شخصی به آسپرین حساسیت دارد نسبت به رزماری نیز حساسیت نشان خواهد داد.
اگر شخصی دچار اختلالات خونریزی باشد خواص ضد انعقادی این گیاه می تواند وضع او را بدتر کند و حتی کبودی در بافت های بدن ایجاد کند.
تحقیقات زیادی در مورد مضرات نوشابه رژیمی یا نوشابه بدون قند انجام شده است که نشان می دهند نوشابه رژیمی نه تنها نقشی در کاهش وزن ندارد که عامل ایجاد بسیاری از مشکلات سلامتی نیز هستند.
در ادامه به برخی مضرات نوشابه رژیمی می پردازیم.
افرادی که بیش از 4 لیوان نوشابه در روز می نوشند 30% بیشتر از دیگران دچار افسردگی می شوند. از طرفی نوشیدن 4 فنجان قهوه در روز خطر ابتلا به افسردگی را 10% می کاهد، به دلیل آنکه مضرات نوشابه رژیمی برای مردم شفاف نیست، در نوشیدن آن زیاده روی می کنند و خطر ابتلا به افسردگی در مصرف کنندگان نوشابه رژیمی بیشتر از مصرف کنندگان نوشابه معمولی است.
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که مصرف طولانی مدت نوشیدنی های گازدار تا 30% باعث تضعیف عملکرد کلیه ها می شود. این محققان پژوهش های خود را بر روی افرادی انجام دادند که در طی 20 سال در رژیم غذایی خود نوشابه مصرف می کرده اند.
در تحقیقی در سال 2009 مشخص شد که نوشیدن نوشابه رژیمی به طور روزانه 36% بیماری سندروم متابولیک و 67% خطر دیابت نوع 2 را در مصرف کنندگان آن افزایش داده است؛در واقع شیرین کننده های مصنوعی از طریق معده به مغز پیام مخابره می کنند و با ایجاد فریب های مغزی سبب ایجاد اختلال در سوخت و ساز بدن می شوند. نوشابه رژیمی باعث تغییر میکروب های روده می شود و ابتلا به اختلالات سوخت و ساز را در بدن بیشتر می کند.
محققان دانشگاه میامی و کلمبیا طی 10 سال 2000 نفر را زیر نظر گرفتند و دریافتند کسانی که روزانه نوشابه رژیمی مصرف می کنند، سکته های قلبی و مغزی را بیشتر تجربه کرده اند، ضمناً در صورت بروز این گونه بیماری ها جان خود را سریعتر از دست داده اند. درصد تاثیر افزایش خطر سکته با نوشابه های رژیمی حتی در صورت ورزش کردن، تنظیم وزن، نمک، کلسترول و سیگار همچنان باقی ماند.
نوشیدن هر نوع نوشابه از جمله نوشابه رژیمی خطر ابتلا به آسم را افزایش می دهد. هر چه مقدار مصرف اینگونه نوشیدنی ها بیشتر باشد خطر ابتلا نیز بیشتر خواهد شد. نوشیدن بیش از دو لیوان نوشابه در روز مضرات جدی به دنبال دارد.
آسپارتام نوعی شیرین کننده ی مصنوعی است که در نوشابه های رژیمی استفاده می شود. آسپارتام سیستم دفاعی انتی اکسیدانی مغز را از کار می اندازد. مصرف طولانی مدت این ماده تعادل آنتی اکسیدان/پروکسیدان را در مغز بر هم می زند. آسپارتام همچنین با بیماری های زیر نیز مرتبط است:
میگرن و سر درد
افسردگی
اضطراب
از دست دادن حافظه کوتاه مدت
اسکلروزیس چندگانه
فیبرومیالژیا
از دست دادن شنوایی
افزایش وزن
خستگی
تومور های مغزی
صرع
سندروم خستگی مزمن
نقایص مادر زادی
بیماری آلزایمر
لنفوم
روماتیسم
حساسیت های شیمیایی
بیش فعالی
پارکینسون
نوشابه های رژیمی جایگزین سالمتری برای نوشابه های معمولی نیستندبرخلاف تصور عموم، رژیم غذایی با وجود نوشابه های رژیمی باعث کاهش وزن نمی شود.
نوشابه های رژیمی با آسیب به سوخت و ساز بدن، بیماری قلبی، افزایش وزن و سایر مشکلات سلامتی مرتبط هستند.
منبع : آیا نوشابه رژیمی ضرر دارد