بعضی از افراد صبح ها از خود با یک فنجان قهوه یا یک فنجان شکلات داغ پذیرایی می کنند و صبح دل انگیز خود را به این شکل آغاز می کنند،ایبن سوال برای برخی پیش آمده است که چطور می توانیم با افزودن مقداری دوز بیشتر در نوشیدنی ، انرژی و توانایی طول روز را از همان ابتدا ذخیره و تامین کنیم؟
محققین به تازگی به قدرتی که در کاکائو و کافئین وجود دارد پی برده اند، مطالعات نشان می دهد ؛ گیاهات اثرات گوناگونی بر ساختار و کارایی های مغزی دارند،آن ها بر " توجه ، افزایش انگیزه کاری و ادراک کاری، احساس نگرانی و استرس ، انرژی کاذب ، احساس خستگی و فرسوگی" تاثیر گذاشته و مسیر آن ها را تغییر خواهند داد.
[caption id="attachment_36107" align="alignnone" width="800"]آزمایشات متعددی بر تعدادی داوطلب اِعمال شده ،بدین گونه مراحل را شرح داده می شود؛ بدین ترتیب داوطلبان ؛ کاکائو(هات چاکلت) ، کاکائو و کافئین ، کافئین بدون کاکائو و شربت(آب طعم دار بدون هیچ کاکائو یا کافئین) را در مقاطع گوناگون نوشیدند تا محققین میزان تاثیرات آنها را بر بدنشان بررسی کنند.
از آن ها قبل و بعد از نوشیدن، سه بار آزمایش گرفته می شود ، این سری از آزمایش حالت ، رفتار ، مقدار توجه و ادراک و انگیزه شان برای کار کردن را ارزیابی می کند. داوطلبان آزمایش را به صورت مکرر در ساعتی معین در هر 48 ساعت یک بار نوشیدنی مد نظر را مصرف می کردند.
همان طور که گفته شد ؛ به داوطلبان نوشیدنی هایی داده می شد تا مراحلی را پشت سر بگذارند ، یکی از آن فعالیت ها نمایش حروف هایی بود ،حرفX که همراه با دیگر حروف با سرعت از جلوی صفحه نمایش گذر کرده و داوطلبان هرگاه این حرف را بعد از حرف A می دیدند باید به دستگاه پاسخ می دادند.
[caption id="attachment_36108" align="alignnone" width="800"]از فعالیت های دیگر آن ها انجام عملیات تفریق ریاضیات است و باید با نگاه کردن به صفحه نمایشی اعداد فرد را که در یک ردیف قرار می گیرند را نشان دهند ،افرادی که کاکائو (هات چاکلت) نوشیده بودند در پاسخگویی سریع تر از داوطلبانی که شربت نوشیدنی، عمل می کردند. آن هایی که قهوه (کافئین) همراه با کاکائو نوشیده بودند پاسخ های دقیق و صحیح تری داشته اند ،نسبت به آنانی که فقط کاکائو نوشیدند. نتایج در مجله علمی BMC Nutrition منتشر شد.
Ali Boolani استاد یار تحقیقات فیزیک چنین بیان می کند ؛ مصرف کاکائو باعث می شود جریان خون در مغز بیشتر گردد، این مطلب ادراک و توجه را افزایش می دهد. کافئین نیز به تنهایی اضطراب را بالا می برد.
که با ملاحظه و انجام این پروژه ویژه، تعامل و ترکیب این دو ماده با هم این طور استنباط می شود که کاکائو اثر استرسی کافئین را کمتر می کند، یکی از دلایلی که موجب محبوب شدن لاته های موکا است،رعایت این موضوع در درست کردن موکا می باشد.
کاکائو می تواند به خوبی عواملی که تمرکز انسان را بر هم می زند را کنار زده و انگیزه کاری ، انرژی یا حتی فرسودگی و البته ادراک افراد را در مقابل فعالیت های متفاوت افزایش می دهد.
کافئین در کنار کاکائو جنبه های مختلف توجه و تمرکز افراد را تقویت و ارتقا می دهد و از مزایای این دو مواد آن است که کاکائو تاثیراتی که کافئین در حیطه افسردگی و استرس به شخص القا می کند را تا حد قابل ملاحظه ای کاهش می دهد.
دانش آموزانی که از نظر حواس جمع بودن و تمرکز نمی توانند تسلط کافی بر روی افکار داشته باشند، توصیه می شود بعضی اوقات از کافیین و کاکائو در نوشیدنی خود بهرمند گردند. خود نتیجه معجزه آسای آن را مشاهده خواهند کرد.
مارچوبه گیاهی است که در بیشتر نقاط دنیا مانند اروپا و آسیا یافت می شود . این گیاه دارای شاخه های بلند و چند متری است و مصارف دارویی درمانی بسیاری دارد که در ادامه این مقاله با خواص مارچوبه آشنا می شویم.
انسان ها زمانی که به خواب می روند یک چرخه 90 دقیقه ای را طی می کنند (که دارای فراز و نشیب هایی می باشد در ادامه به توضیح آن می پردازیم), بدین منظور زمانی که فرد در خواب هست ، چندین بار این چرخه را تکرار می کنند ، در ایام ماه رمضان بهترین ساعت برای خوابیدن 11:30 می باشد و بهترین موقع برای بیدار شدن ساعت 2:30 بامداد می باشد.
در هنگام خوردن سحری باید حواسمان بیشتر از پیش به معده مان باشد چرا معده در شیرین بودن خواب موثر است؟ اگر فاصله بین سحری و خواب کم باشد، معده به اصطلاح ترش میکند و ریفلاکس معده اتفاق می افتد. در ادامه این مقاله به برخی نکات مهم قبل از خواب می پردازیم.
اشخاصی که بعد از غذا چای می نوشند باید یادآور بود که چای مانند یک آمپول یا اسپری عمل می کند، آب بدن را به خود می کشد و به دفع آن سرعت می بخشد،که این موضوع برای روزه داران خوشایند نخواهد بود و بدین شکل، افراد در حین خواب احساس تشنگی خواهند کرد.
خیار مانند اسفنج عمل میکند و آب را به خود می گیرد. خیار سرشار از لعاب می باشد،یعنی دارای املاح معدنی (کلسیم ،پتاسیم ،منیزیم ،آهن و ...) می باشد. خیار سِرُم طبیعی ای می باشد که عطش را به راحتی از بین می برد که همین موجب رطوبت بیشتر بدن شده و برای افراد خوابی آرام را به ارمغان می آورد.
اگر ساعت 11:30 را زمان خوابیدن در نظر بگیریم،ساعت 12 زمانی است که فرد خواب سبک خود را سپری نموده و از ساعت 12 تا 12:30 خواب در اوج خود است و در این زمان خواب شخص عمیق گشته و فرد در حال دیدن رویا می باشد و پس از آن با فرود خواب مواجه هستیم .
چه عالی است اگر افراد زمان بیدار شدنشان را با فرودها تنظیم کنند تا بدنشان حس کوفتگی و کسلی نداشته باشد .
(آنزیم هایی در بدن انسان ترشح می شوند که هر کدام از این آنزیم ها ساعت مخصوص خود را دارند،گفته شده بهتر است افراد تا قبل از ساعت 10 خواب باشند زیرا در این زمان آنزیم هایی ترشح می گردند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند.)
سبک غذا خوردن در ماه رمضان ، نقش موثری در سلامتی روزه داران دارد. بنابراین بسیار مهم است پس از ساعات طولانی گرسنه بودن ، از خوردن یک افطاری سالم لذت ببرید.در این مقاله قصد داریم نکات مهم را برای تغذیه در ماه رمضان به شما یادآوری کنیم.
[caption id="attachment_36084" align="alignnone" width="800"]خرما ها منبع غنی از شکر هستند که انرژی از دست رفته بدن شما را باز می گردانند. این ماده غذایی با ارزش غنی از فیبر هایی است که نقش موثری در عملکرد گوارشی روده ها دارد. آن ها غنی از منیزم و پتاسیم نیز هستند .
شما باید مطمئن شوید که پس از افطار به مقدار کافی آب مصرف کرده اید. تا در روز بعد احساس تشنگی به شما دست ندهد. شما نیاز دارید در شب 8 لیوان آب بنوشید.
[caption id="attachment_36085" align="alignnone" width="800"]از غذا های نمکی مانند غذا های کنسرو شده و فرآوری شده ، آجیل های نمکی و ترشی ها خودداری کنید. زیرا این غذا ها ، حین روزه داری شما را تشنه می سازند. هم چنین از خوردن غذا های نمکی و تند نیز اجتناب کنید. سعی کنید بیشتر میوه ها و سبزیجاتی مصرف کنید که شما را سرحال می کند و طراوت و شادابی به شما می بخشد.
افطار خود را با خوردن خرما ، آب و به دنبال آن سوپ ، یک کاسه سالاد شروع کنید؛ سپس غذای اصلی را بخورید. اگر پس از خوردن سالاد احساس سیری کردید، کمی به بدن خود استراحت دهید و غذای اصلی خود را مدتی بعد صرف کنید.سعی کنید میان خوردن غذاها وقفه ای داشته باشید.
بیش از حد غذا خوردن منجر به بروز نفخ و درد معده می شود. این مشکلی شایع است که بسیاری از مردم به آن دچار می شوند.
خوردن سوپ در ابتدای وعده غذایی افطار به آرام کردن معده شما کمک می کند. مایعات از دست رفته بدن حین روزه داری را به آن باز می گرداند. و به سیستم گوارشی برای هضم وعده غذایی اصلی کمک می کند.
افطار شما باید منبع خوبی از غلات ، پروتئین ها ، سبزیجات ، میوه ها و روغن های سالم باشد.
غلات سبوس دار ، گوشت بدون چربی ، سینه مرغ ، ماهی ، روغن زیتون در حد اعتدال و همه میوه ها به جای آبمیوه را انتخاب کنید. از خوردن غذا های سرخ کرده و پر چرب خودداری کنید.
[caption id="attachment_36086" align="alignnone" width="800"]گوشت ها ، حبوبات ، تخم مرغ ها و فرآورده های لبنی غنی از پروتئین هستند. اطمینان حاصل کنید هر وعده غذایی افطار در ماه رمضان حداقل حاوی یکی از این منابع پروتئینی باشد که پروتئین برای سلول های بدن بسیار ضروری است.
هم چنین احساس سیر بودن را در فرد تقویت می کنند و وسوسه خوردن شیرینی را در فرد کاهش می دهند.
خوردن شیرینی بلافاصله پس از افطار سبب بروز نفخ و تاخیر در هضم غذا می شود. هم چنین منجر به بروز نوسان در سطح گلوکز خون که شما را به خوردن شیرینی بیشتر وسوسه می کند. به همین دلیل بهتر است، 2 تا 3 ساعت پس از افطار ، شیرینی بخورید.
هر چقدر نمک و فلفل موجود در غذای شما بیشتر باشد شما روز بعد تشنه تر می شوید. بدن غذا های شیرین را زود تر تجزیه می کند. به همین دلیل شما زودتر گرسنه می شوید.
اگر از طرفداران پرو پاقرص قهوه هستید ،مصرف آن را کاهش دهید. زیرا ممکن است منجر به بروز سردرد و بی خوابی در شما گردد.
مهم است که وعده های غذایی خود را تقسیم کنید. افطار ، یک میان وعده سبک شبانه و سحری. غذای اصلی خود را به سه بخش تقسیم کنید. یک چهارم ظرف خود را با کربوهیدرات های پیچیده ، یک چهارم آن را با گوشت کم چرب یا جایگزین های گوشتی و نیمی از آن را با سبزیجات پر کنید. این عمل به تعادل وعده غذایی شما کمک می کند.
همانطور که می دانید ورزش کردن در ماه رمضان به حفظ وزن و سالم ماندن شما کمک میکند.
دندان سفید زیبایی را چندین برابر میکند و امروز بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در کشوری مثل آمریکا سالانه بالای 1.4 بیلیون دلارصرف هزینه خرید محصولات سفیدکننده دندان می شود. که این مبلغ مقدار قابل توجهی برای دندان می باشد.
برای اینکه دندان سفید داشته باشید باید ابتدا بدانیم چرا دندان ها زرد میشود. دلایل بسیاری برای این موضوع موجود می باشد از جمله عوامل ژنتیکی، نوع تعذیه و مصرف نوشیدنی ها و همچنین نحوه رعایت کردن بهداشت دهان و دندان و غیره...
مینای دندان یکی از چهار بافت دندان می باشد که یک پوشش قوی و سفیدی برای محافظت از دندان می باشد. عاج دندان که از مینای دندان محافظت میکند زرد رنگ است و دارای عصب می باشد. پالپ دندان یا همان مغز دندان که در مرکز دندان می باشد و خون و رگهای لنفاوی در آن قرار دارد که ریشه دندان را پوشش می دهد. مینا و عاج دندان تعیین کننده رنگ دندان هستند. مواد غذایی خاص و برخی نوشیدنی ها به طور مستقیم به روی مینای دندان لکه به جا می گذارد. در این مقاله قصد داریم سه روش بسیار ساده برای سفید شدن دندان به شما آموزش دهیم.
مواد مورد نیاز: چند قاشق چایی خوری جوش شیرین ، و مقدار کافی آبلیمو تازه و یا آب برای تشکیل خمیر و یک مسواک.
[caption id="attachment_36066" align="alignnone" width="800"] خمیر جوش شیرین و لیمو تازه[/caption]
طرز تهیه و استفاده : چند قاشق چایی خوری جوش شیرین را با مقدار کافی آبلیمو تازه و یا آب مخلوط کرده تا به شکل خمیر در بیاید. دندان و بزاق دهان خود را به وسیله دستمال پاک کرده و مقدار کافی خمیر را روی مسواک گذاشته و مسواک بزنید. اگر خمیر را با آب لیمو درست کردید پس از یک دقیقه و اگر با آب درست کردید پس از 3 دقیقه شست و شو دهید.
مواد مورد نیاز : 1 تا 3 توت فرنگی بزرگ، اندکی نمک دریا و ½ قاشق چای خوری جوش شیرین (اختیاری)
طرز تهیه و استفاده : توت فرنگی را له کرده و با نمک دریا و ½ قاشق چای خوری جوش شیرین مخلوط کرده و قبل از استفاده دندان و بزاق دهان خود را به وسیله دستمال پاک کرده و بعد از آن خمیر را روی مسواک گداشته و مسواک بزنید و بعد از نهایت 5 دقیقه آنرا بشورید.
[caption id="attachment_36067" align="alignnone" width="800"] اسکراب توت فرنگی، نمک و جوش شیرین[/caption]
مواد مورد نیاز : تقریبا یک قاشق روغن نارگیل
طرز تهیه و استفاده : صبح ها قبل از اینکه مسواک بزنید یک قاشق چایی خوری روغن نارگیل و یا کمتر ( بستگی به اندازه دهان شما دارد) را در دهان خود 10 تا 15 دقیقه نگه دارید و بعد خارج کنید و دهان خود را شستشو دهید و مسواک بزنید.