فضای خانه بعد از تهیه غذا یا سیگار کشیدن ، بوی نامطبوعی به خود میگیرد، بنابراین استفاده از یک خوشبوکننده با اسانس مطبوع به این مساله کمک میکند .تهیه خوشبوکننده هوا با اسانس طبیعی بسیار مناسبتر از مواد شیمیایی معطر می باشد زیرا به سلامتی شما آسیبی نمی رساند.
یک شیشه ترشی یا مربا به همراه درب آن
جوش شیرین
اسانس روغنی
حدودا 1/4 ام شیشه را جوش شیرین بریزید. و چند قطره اسانس روغنی مورد علاقه خود را به آن اضافه و مخلوط کنید. چند حفره روی درب شیشه ایجاد کنید ( می توانید از پیچ گوشتی و چکش استفاده کنید.) درب شیشه را ببندید، اکنون خوشبو کننده شما آماده است.شما می توانید شیشه را به سلیقه خودتان طراحی کنید.
این خوشبو کننده تا 2 هفته فضای منزل و اتاقتان را خوشبو می کند. بهتر است هر چند وقت یکبار شیشه را تکان دهید.
هنگامی که هیدروژن به روغن مایع گیاهی افزوده می شود، چربی ترانس تولید می شود و از این چربی برای بالا رفتن نقطه ذوب و افزایش عمر آن استفاده میکنند.
این چربی در روغن نباتی جامد، شیرینی، غذاهای آماده و حاضری، غذاهای سرخ شده مانند سیب زمینی سرخ شده یا پیراشکی وجود دارد.
چربی های ترانس معمولا به صورت مصنوعی تولید می شود. مقداری از این چربی به صورت طبیعی در غذاهای حیوانی نیز یافت می شود. در گذشته تصور می شد که این چربی ها، جایگزین مناسبی برای چربی های حیوانی می باشند زیرا از چربی های اشباع نشده و روغن گیاهی بدست می آیند.
نه تنها این چربی ها سالم نمی باشند بلکه کلسترول بد (LDL) را بالا می برند و متاسفانه کلسترول خوب (HDL) را پایین می آورند و به همین علت خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به شدت افزایش می دهند.از دیگر عوارض این چربی ها میتوان به بالا بردن تری گلیسیرید اشاره کرد. بالا بودن تری گلیسیرید در سخت شدن دیواره شریان ها موثر است و باعث بروز بیماری قلبی می شود. همچنین چربی های ترانس ، دیواره های عروقی را ملتهب میکنند و از این راه، رگ های خونی قلب را می بندند . نکته بسیار مهم دیگر این که این چربی مقاومت زیادی در اینجاد انسولین نیز داد.
چربی موجود در روغن های نباتی هیدروژنه، به عنوان پرواکسیدان عمل می کند و استرس اکسیداتیو تولید می کند. این استرس به سلول های بدن آسیب فراوانی می زند. این چربی ها باعث کاهش طول عمر انسان می شوند. به دلیل اطلاع رسانی های اخیر مقدار مصرف آن در جهان تا حدی کاهش یافته است؛ البته مشکلی که وجود دارد این است معمولا مصرف این چربی، پنهان است. به منظور اجتناب از مصرف آن، ازخوردن مواد غذایی حاوی روغن نباتی هیدروژنه خوددرای کنید. قبل از مصرف هرگونه ماده غذایی، از نبودن روغن نباتی هیدروژنه در لیست ترکیبات آن اطمینان حاصل نمایید.
ذرت و تورتیلا، چیپس. ذرت بو داده، نسبت به بقیه سالم تر است. البته ذرت خانگی سالم تر است.
غذاهایی که در روغن زیاد سرخ می شوند. مانند سیب زمینی سرخ شده.دونات، شنیسل
بیسکوییت های بسته بندی، کیک ها، پیتراهای آماده فریز شده
خامه و قهوه های آماده بدون شیر و مارگارین
انواع کیک ها و شیرینی ها، روغن ترد کننده دارند که از روغن هیدروژنه گرفته شده است.
نکته : در کل به یاد داشته باشید که چربی های ترانس باعث افزایش طول نگهداری مواد غذایی می شوند اما از طرفی به شدت به سلامتی ما آسیب می رسانند و به عبارتی باعث کاهش عمرمان می شوند.
ویروس تب کریمه کنگو سبب خونریزی شدید می شود. این ویروس در درجه اول از دام و کنه ی ناقل به انسان انتقال پیدا میکند. انتقال از انسان به انسان نیز در صورت تماس نزدیک با خون و سایر مایعات بدن فرد آلوده امکان پذیر است. تب کریمه کنگو بیشتر در آفریقا، جزیره بالکان، خاور میانه و آسیا دیده می شود. هیچ گونه واکسنی برای این بیماری تا کنون ساخته نشده است و در 10 تا 40% موارد کشندگی دارد.
میزبان ویروس این بیماری طیف گسترده ای از حیوانات وحشی و اهلی مثل گاو، گوسفند و بز هستند. بسیاری از پرندگان نسبت به ویروس آن مقاوم اند اما در مورد شتر مرغ موارد عفونت زیادی گزارش شده است.
حیوانات از طریق گزش کنه های آلوده به این ویروس مبتلا می شوند. در واقع کنه ها ناقل اصلی این بیماری هستند و کنه ی سالم هم با گزیدن حیوان ناقل آلوده می شود و ویروس را تکثیر می کنند.
افراد درگیر در صنعت دام، کارگران کشاورزی، کارگران کشتارگاه و دامپزشکان از جمله افراد در معرض خطر تب کریمه کنگو هستند. گزش انسان توسط کنه آلوده یا تماس با خون یا بافت حیوان آلوده بلافاصله پس از کشتار از عوامل انتقال ویروس این بیماری هستند. له کردن کنه ی آلوده روی پوست نیز به علت ایجاد تماس با خون آلوده یکی از راه های انتقال بیماری محسوب می شود.
شروع ناگهانی علائم با تب، درد عضلانی، سرگیجه، درد گردن، کمر درد، سر درد، درد چشم، حساسیت به نور و احتمالاً تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم، گلو درد و نوسانات خلقی شدید همراه است. خواب آلودگی، افسردگی، سستی و بزرگ شدن کبد نیز از علائم قابل تشخیص اند.
دیگر علائم بالینی عبارتند از ضربان سریع قلب، بزرگ شدن غدد لنفاوی، خونریزی های زیر پوستی و دهان و گلو. در برخی از موارد وخیم نارسایی سریع کلیه ها، کبد و ریه اتفاق می افتد و منجر به مرگ می شود. میزان مرگ و میر در اثر این بیماری حدود 30% است. مرگ معمولاً در هفته دوم بیماری رخ می دهد. در بیمارانی که احتمال بهبودی وجود دارد طی 9 یا 10 روز پس از شروع علائم بهبودی حاصل می شود.
طول دوره ی کمون بیماری بستگی به نوع انتقال ویروس دارد. دوره کمون عفونت منتقل شده از طریق کنه معمولاً یک تا سه روز و حداکثر 9 روز طول می کشد و دوره کمون ابتلا از طریق خون یا تماس با بافت آلوده معمولاً پنج تا شش روز و تا حد اکثر سیزده روز طول می کشد.
در چند روز اول بیماری، تشخیص بیماری با RNA در خون و یا نمونه ی بافت امکان پذیر است.در این دوران انجام آزمایش خون به شدت خطرناک است و باید حتماً در شرایط ایمنی 100% باشد.
بهترین روش مراقبت های عمومی بیماری هستند که به کاهش علایم بسیار کمک میکند. ریباویرین داروی ضد ویروسی برای درمان عفونت تب کریمه کنگو در هر دو نوع خوراکی و تزریقی نتایج اثر بخشی داشته است.هیچ واکسنی برای پیشگیری از بیماری برای حیوانات و انسان نیز وجود ندارد.
کنه های نژاد هیالوما ناقل اصلی تب کریمه کنگو هستند. کنترل و پیشگیری بیماری درحیوانات بسیار دشوار است. شیوع بیماری در حیوانات اهلی مشهود نیست و چرخه انتقال از کنه به حیوان و از حیوان به کنه ادامه دارد. از آنجا که تعداد کنه ها بسیار زیاد است یکی از راه های عاقلانه برای پیشگیری از این بیماری استفاده از آفت کش ها برای از بین بردن کنه هاست.
طی شیوع تب کنگو در کشتارگاه شترمرغی در آفریقای جنوبی، شتر مرغ ها به مدت 14 روز در ایستگاه های قرنطینه بدونه کنه در کشتار گاه ها نگهداری شدند. به این صورت خطر انتقال بیماری به انسان به شدت کاهش یافت.
برای جلوگیری از انتقال تب کنگو از طریق کنه به انسان، پوشیدن لباس های آستین دار و شلوار بلند، استفاده از مواد دافع کنه و آفت کش ها ضروری است.
در هنگام تماس با خون یا بافت گوشت و احشام حیوانات چه در خانه و چه در کشتارگاه حتما باید از دستکش استفاده شود. دو هفته قبل از کشتار حیوانات در قرنطینه ی بدون کنه قرار بگیرند. از تماس فیزیکی با فرد مبتلا اجتناب شود. پرستاران و پزشکان برای درمان بیمار حتما از دستکش محافظ استفاده کنند. دست ها پس از مراقبت یا بازدید بیماران مرتب شسته شود.
تا جای ممکن از ذبح دام زنده در محیط غیر کشتارگاه خوددداری شود و گوشت مصرفی از مکان های مطمئن و مجوز دار تهیه شود. دقت شود که حیوانات ناقل ویروس هیچگونه علائمی ندارند و از ظاهر آن ها نمی توان وجود تب کریمه کنگو را تشخیص داد.
گوشت تازه خام یا نیم پز به هیچ عنوان مصرف نشود. گوشت پس از نگهداری 24 ساعته در یخچال مصرف شود و سعی شود حتماً به طور کامل پخته باشد.
گیلاس میوه هسته دار است که بیشتر در ترکیه، امریکا و ایران رشد میکند از آنجایی که این میوه خوشمزه را معمولا رسیده می چینند شما می توانید به مدت سه روز آن ها را نگه دارید ولی بعد از آن زمان ممکن است رو به خرابی بروند. گیلاس دارای چربی کم و فیبر زیاد است و برای تصفیه خون در سیستم گوارش بسیار پرفایده می باشد. گیلاس ملین است و یبوست را نیز از بین می برد. از این میوه افراد دیابتی نیز می توانند استفاده کنند زیرا نشاسته کمی دارد و قندش برای این افراد زیانبار نیست اما بهتر است قبل از آن با پزشک خود مشورت نمایند و در خوردن آن زیاده روی نکنید.
از این میوه برای کاهش چین و چروک های پوست استفاده کنید. برای رفع خستگی پوست ، چند عدد گیلاس را له کنید و به مدت نیم ساعت روی پیشانی بگذارید، سپس بشویید. همچنین این میوه به دلیل داشتن آنتی اکسیدان از پیری زودرس جلوگیری می کند.
آبریزش بینی بر اثر افزایش مخاط در بینی بوجود می آید و بیمار نمی تواند به راحتی نفس بکشد. در ادامه به معرفی چند روش خانگی برای درمان آبریزش بینی به شما آموزش می دهیم.
یکی از روشهای متداول درمان آبریزش بینی،آب نمک است ، آب نمک باعث می شود مخاط بینی به راحتی باز شوند.
از روشهای دیگر به این صورت است که یک تا دو قطره آب لیمو را با یک یا دو قطره روغن نارگیل مخلوط کرده و آن را به پایین ستون فقرات و یا کف پای خود بمالید.
روش دیگر استفاده از بخور است . بخور ترشحات اضافی بینی را خشک میکند و اجازه می دهد هوا به راحتی از حفره بینی عبور کند.
عسل خاصیت ضد باکتریایی و ضد التهابی دارد و باعث پاکسازی حفره بینی می شود
به همین راحتی ..