رژیم لاغری پروتئین در واقع رژیمی سرشار از پروتئین همراه با مقداری کربوهیدرات و چربی است. معروفترین رژیم های پروتئین عبارتند از رژیم غذایی پالئو و اتکینز که هر دو در کاهش وزن و بهبود سلامت قلب، بهبود گوارش و افزایش رشد عضلانی موفق بوده اند.در صورتی که قصد داشته باشید با مصرف پروتئین بیشتر وزن خود را کاهش دهید، باید میزان ورزش روزانه را در کنار آن بیشتر کنید، زیرا پروتئین بیش از اندازه برای بدن در صورتیکه با فعالیت بدنی سوزانده نشود، مناسب نیست. درصورتیکه پروتئین بیشتری در بدن شما به جای کربوهیدرات ها و قند ها وارد شود، چربی سازی کمتر انجام می شود و رشد عضلانی بیشتر خواهد شد.
رژیم لاغری پروتئین علاوه بر تأثیر بر رشد عضلات سبب کاهش وزن، سلامت قلب، تنظیم اشتها، تأمین انرژی و بهبود بیماری های مزمن می شود. با این حال مردم اصول اولیه ی این رژیم شامل محدودیت ها، خطرات بالقوه، سلامت و راه های دستیابی به تعادل غذایی سالم را در نظر نمی گیرند.
اگر تصمیم دارید رژیم لاغری پروتئین را برای کاهش وزن خود به کار ببندید، بهترین گزینه ها برای شما سویا، دانه کنجد، آرتیشو (کنگر فرنگی) لوبیا، عدس، کره بادام زمینی و بادام هستند.
سویا : در هر فنجان 68 گرم پروتئین دارد
آرتیشو (کنگر فرنگی): در هر یک عدد 4 گرم پروتئین دارد
کره بادام زمینی : در هر فنجان 65 گرم پروتئین دارد
بادام در هر فنجان 20 گرم پروتئین دارد
لوبیای سیاه در هر فنجان 39 گرم پروتئین دارد
عدس در هر فنجان 18 گرم پروتئین دارد
شاهدانه : در هر فنجان 63 گرم پروتئین دارد
رژیم سرشار از پروتئین برای افراد میانسال و نیز کسانی که ورزش های سنگین انجام می دهند، بسیار مناسب است.رژیم سرشار از کربوهیدرات سبب می شود توده ی چربی بدنی افزایش پیدا کند. با تغییر این رژیم به رژیم پروتئین توده ی عضلانی بدن افزایش پیدا می کند و در صورتی که با ورزش توأم باشد وابستگی بدن به کربوهیدرات را کمتر کرده و سطح انرژی بدن و سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش داده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
با افزایش سن اعضا و جوارح بدن شما نیاز به ترمیم دارند. برای اینکار شما نیاز دارید مقدار پروتئین ورودی به بدن خود را افزایش دهید تا بتوانید بدن سالم تری داشته باشید.
در حین ورزش های سنگین و نیز مشاغل پر تحرک ممکن است بافت های عضلانی آسیب ببینند و یا تحلیل بروند که این مسأله نیز برای ترمیم و تقویت عضلات به پروتئین کافی نیاز دارد.
اگر در گذشته افزایش و کاهش وزن را تجربه کرده باشید، احتمالا بدن شما نسبت به جذب کربوهیدرات ها حساس تر است و در صورت مصرف ان ها سریع تر چاق می شوید. استفاده از رژیم لاغری پروتئین می تواند نوسانات وزن شما را کنترل کند.
گوشت کم چربی، پسته، بذر کتان، فلافل، آووکادو، تخم مرغ و حبوبات جایگاه ویژه ای در این رژیم دارند.
پسته در هر فنجان 25 گرم پروتئین دارد
فلافل در هر 100 گرم 13 گرم پروتئین دارد
آووکادو در هر عدد 14 گرم پروتئین دارد
تخم مرغ در هر عدد 6 گرم پروتئین دارد
بوقلمون در هر سینه بدون پوست 26 گرم پروتئین دارد
تخم کتان در هر فنجان 31 گرم پروتئین دارد
نوشیدنی های سرشار از پروتئین شامل آب میوه یا سبزیجاتی مانند تمشک، زرد آلو، نارنگی، گریپ فروت و سایر مرکبات می شود. ضمناً مواد غذایی منجمد نیز پروتئین خود را از دست نمی دهند و می توانید از آن ها نیز در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
اکثر متخصصان معتقدند که بین 0.6 تا 1.2 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به طور روزانه مورد نیاز است. در صورتی که تمایل داشته باشید وزن کم کنید باید پروتئین کمتری مصرف کنید و حد اقل نیاز بدن خود را تأمین کنید و مصرف زیاد پروتئین می تواند برای شما مشکل ساز باشد.
برای انتخاب نوع خوراکی های حاوی های پروتئین نیز می توانید با پزشک تغذیه مشورت کنید تا تصمیم بهتری متناسب با شرایط خودتان بگیرید.
ادعاهای نادرستی در مورد مصرف پروتئین در بین مردم شایع شده و اکثریت آن را باور کرده اند که پایه و مبنای علمی ندارد از جمله:
پروتئین بیش از اندازه به چربی تبدیل می شود: خیر! پروتئین به تنهایی در بدن به توده چربی تبدیل نمی شود اما مواد غذایی که همراه با مواد حاوی پروتئین وارد بدن می شوند می توانند چنین نقشی داشته باشند. مانند گوشت پر چرب
پروتئین بیش از اندازه به دیابت منجر می شود: خیر! سطح پروتئین کافی در بدن حساسیت به انسولین را کاهش داده و خطر ابتلا به دیابت را کم می کند و مصرف مواد قندی را نیز کم می کند. پس این ادعا درست نیست.
محدودیتی برای استفاده از پروتئین در هر وعده غذایی وجود دارد: خیر! سوخت و ساز پروتئین بعد از دریافت مقدار مشخص مورد نیاز بدن کاهش می یابد (حدود 30 گرم) اما این بدان معدنی نیست که پروتئین بیشتر در بدن مصرف نمی شود. تنها سوخت و ساز آن کند تر خواهد بود.
رژیم های غذایی دارای پروتئین زیاد به کبد و کلیه ها آسیب می رساند: خیر! مطالعات نشان داده اند که سطح بالای پروتئین توانایی بازسازی کبد را بیشتر می کند. کمبود پروتئین نیز خطر نارسایی کلیوی به دنبال دارد.
رژیم های غذایی سرشار از پروتئین زیاد باعث کاهش تراکم مواد معدنی در استخوان ها می شوند: خیر! مصرف پروتئین در واقع می تواند توانایی بدن برای تولید و جذب مواد معدنی و مغذی را افزایش داده و سبب افزایش تراکم استخوان شود، به ویژه در بانوان.
روی یکی از عناصر و املاح معدنی مهم برای بدن انسان است. کمبود روی در بدن علائم و عوارض زیادی ایجاد میکند. روی برای عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن و دستگاه گوارش، کنترل دیابت، کاهش سطح استرس، بهبود سوخت و ساز بدن، افزایش سرعت بهبودی زخم و آکنه مفید است، هم چنین از نظر بارداری، مراقبت از مو، اگزما، کاهش وزن، شب کوری، سرماخوردگی، مراقبت از چشم، کم شدن اشتها و بسیاری شرایط دیگر در بدن روی نقش مهمی ایفا می کند.
این ماده ی معدنی در سنتز پروتئین و تنظیم تولید سلول ها برای سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارد. روی عمدتا در قوی ترین عضلات بدن و نیز با غلظت زیاد در گلبول های سفید و قرمز خون، شبکیه چشم، پوست، کبد، کلیه ها، استخوان ها و پانکراس وجود دارد.
در بدن انسان بیش از 300 آنزیم مختلف وجود دارد که برای داشتن عملکرد طبیعی خود به روی نیاز دارند. محققان بر این باورند که از بین 100 هزار پروتئین موجود در بدن انسان، 3000 پروتئین عمدتاً از روی تشکیل شده اند.یک فرد معمولی در بدن خود حدود 2 تا 3 گرم روی دارد. غدد بزاقی، غده پروستات و پانکراس در بدن انسان روی ترشح می کنند. روی در بسیاری از فرآیندهای سوخت و ساز بدن نقش دارد و از طریق ادرار دفع می شود به همین دلیل باید با مصرف مناسب جایگزین گردد. در صورتیکه نیاز بدن به روی تأمین نشود علائمی بروز خواهد کرد.
عقب ماندگی رشد
فشار خون پایین
عدم رشد استخوانی مناسب
از دست دادن اشتها
از دست دادن حس بویایی و چشایی
افسردگی
پوست خشن
کاهش وزن
اسهال
ریزش مو
خستگی
لکه های سفید زیر ناخن ها
مهمترین منبع غذایی روی، گوشت و دیگر محصولاتی مانند صدف، شلغم، نخود، جو، بادام زمینی، بادام درختی، دانه گندم، تخم کدو حلوایی، ریشه زنجبیل و گردو هستند.
مهمترین فواید روی برای سلامتی بدن در زیر آورده شده اند:
تحقیقات نشان داده اند که مصرف روی بر درمان جوش و آکنه اثر دارد. این ماده ی معدنی هورمون تستوسترون را در بدن تنظیم و کنترل می کند که نقش مهمی در ایجاد آکنه دارد. علاوه بر این در سنتز کلاژن برای پوست دخیل است. چربی پوست را تعدیل و سلامت پوست را حفظ می کند. زخم هایی که در اثر آکنه ایجاد می شوند عمدتاً دچار عفونت های باکتریایی یا ویروسی می شوند و برای کنترل آن ها به گلبول های سفید سیستم ایمنی نیاز است و سیستم ایمنی با روی تقویت شده و با این چنین عفونت ها به خوبی مقابله می کند.
گلبول های سفید خون برای فرآیند بهبودی ضروری هستند و از بدن در برابر انواع عفونت ها در هر گونه زخم، جراحت، سوختگی، زخم های جراحی دفاع می کنند. کمبود روی در بدن می تواند باعث عدم مقابله ی درست در برابر زخم ها و تشدید عفونت شود.
اگزما نوعی بیماری التهابی و مزمن پوست و عمدتاً ناشی از کمبود روی در بدن است. روی نقش مهمی در بهبود التهابات مزمن پوستی ایفا می کند. حساسیت ها با ایجاد تعادل در میزان روی در خون بهبود می یابند.
روی در مواجهه با اختلالات پروستات بسیار مهم است. کمبود روی در بدن سبب بزرگ شدن پروستات و حتی افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود. توصیه می شود مبتلایان به اختلال پروستات زیر نظر پزشک روزانه 15 میلی گرم روی مصرف کنند. زیرا، زمانی که روی به اندازه ی مناسب در بدن وجود دارد شاهد کاهش رشد تومور در پروستات خواهیم بود.
تحقیقات جدید نشان داده اند که روی سبب تقویت عملکرد ذهنی می شود، زیرا همراه با ویتامین ب 6 عملکرد انتقال دهنده ی عصبی مغز را بهبود می دهد. به همین دلیل بر کنترل فکر و حافظه تأثیر دارد. تأمین روی در بدن مغز را قوی نگه می دارد.
روی یکی از مهمترین عناصر برای بدن است و یکی از ویژگی های منحصر به فرد آن اینست که حس بویایی و چشایی را تقویت می کند. رشد مناسب سلول های بویایی و چشایی به روی وابسته است.
مکمل های روی باعث کاهش شدت و مدت سرماخوردگی و سایر بیماری های خفیف می شود، همچنین به تقویت سیستم ایمنی بدن و بهبود عفونت ها و التهاب هایی مثل ذات الریه را کمک می کند.
روی در کاهش وزن افراد چاق مؤثر است و سبب کاهش اشتهای کاذب می شود زیرا در بدن تعادل هورمونی ایجاد می کند.
روی برای ترمیم و عملکرد دی ان آ ضروری است و کمبود روی در بدن می تواند تشکیل و توسعه سلول های جنین را با اختلال مواجه کند. تسریع فعالیت های آنزیمی به واسطه ی روی در دوران بارداری مواد مغذی را به طور مناسب به مادر و جنین می رساند.در مردان روی در تولید اسپرم سالم نقش دارد و در زنان در تمام مراحل باروری از ابتدا تا شیردهی نقش مهمی دارد.
روی به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و در برخی از واکنش های بیوشیمیایی تعیین کننده در بدن دخالت دارد، از جمله سنتز پروتئین، عملکرد آنزیمی و سوخت و ساز کربوهیدرات. به همین دلیل شما باید روی را در رژیم غذایی خود به میزان کافی داشته باشید.
خاصیت آنتی اکسیدانی روی سبب جلوگیری از رشد سلول های سرطانی و کاهش خطر ابتلا به سرطان می شود و در از بین بردن رادیکال های آزاد در بدن نقش به سزایی دارد.
روی در آنزیم های مرتبط به رشد سلول، سنتز پروتئین، سطح هورمون، دی ان آ، تنظیم رونوشت ژنی، سوخت و ساز و سایر عملکرد های مربوطه کمک می کند و کمبود روی در بدن می تواند در هر کدام از این عملکرد ها اختلال ایجاد کند.
معمولاً افرادی که از خستگی مزمن رنج می برند، از روغن ماهی استفاده می کنند که غنی از روی است. جبران کمبود روی در بدن هم چنین می تواند خستگی های عضلانی را نیز کاهش دهد و سبب افزایش انرژی شود.
تأمین روی کافی برای بدن برای سلامت استخوان ها و جلوگیری از نشانه های پیری زودرس و پوکی استخوان لازم و ضروری است.
مصرف حدود 150 تا 450 میلی گرم روی به بهبود بینایی افراد کمک می کند، به همین دلیل برای تقویت بینایی مصرف گوشت، صدف، گندم سیاه و منابع دیگر روی توصیه می شود. ویتامین آ که نقش مهمی در دید شبانه دارد بدون عملکرد آنزیم ها قادر به ایفای نقش خود نیست و این ها بستگی به وجود روی دارد، بنابراین کمبود روی در بدن می تواند بر شب کوری اثر داشته باشد و با تأمین روی در بدن کاهش یابد.
روغن پالم یا روغن نخل از مغز میوه نخل تهیه شده است و برخلاف تمام تبلیغات منفی، مزایایی برای سلامتی بدن نیز دارد از جمله بهبود سطح انرژی، بهبود بینایی، جلوگیری از سرطان، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به جلوگیری از پیری زود رس. این روغن همچنین برای زنان باردار نیز مفید است. اما به علت داشتن چربی های اشباع می تواند کلسترول بد خون را بالا ببرد و برای قلب مضر باشد.
روغن پالم در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و برخی از کشورهای آمریکای جنوبی به عنوان روغن پخت و پز استفاده می شود.
با برخی از خواص روغن پالم آشنا شویم
بتاکاروتن یکی از اجزاء اصلی روغن پالم است و برای افزایش سطح انرژی و تعادل هورمونی مفید است.
بتاکاروتن موجود در این روغن برای بینایی مفید است. مقدار زیاد آنتی اکسیدان در این روغن وجود دارد و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت می کند. آنتی اکسیدان های موجود در این روغن می توانند باعث کاهش خطر ابتلا به آب مروارید و ماکولا شوند.
در روغن پالم هر دو نوع کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) وجود دارند و در بدن تعادلی بین این دو کلسترول وجود دارند. این روغن برای کسانی که دچار چربی خون هستند احتمال سکته قلبی و مغزی را افزایش می دهد. اما برای افراد سالم مشکلی ایجاد نخواهد کرد و حتی می تواند مفید باشد.
آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در این روغن با خنثی سازی رادیکال های آزاد از جهش سلولی و ابتلا به سرطان پیشگیری می کند.
کمبود ویتامین، سلامت زنان باردار و جنین را تهدید می کند. در این روغن مقادیر زیادی ویتامین دی، آ و ای و جود دارد. وجود این روغن در رژیم غذایی زنان باردار مفید است و نیازهای بدن آن ها و جنینشان را تأمین می کند.
فرمولی که برای کم کردن وزن وجود دارد ،آسان تر از این نمی شود ؛ مصرف کالری کمتر از آنچه شما نیاز دارید و ورزش و تحرک بیشتر داشتن در این میان افراد پس از خواندن سطر نخست پیش خود می گویند "ما این را می دانستیم" ، قبل از قضاوت بیشتر باید خاطر نشان کرد که صبر پیشه کنید و سعی کنید به دنبال معجزه ای نباشید که یک روزه 10 کیلو از وزن تان کم شود و با توجه به متن، برنامه غذایی تهیه و خود را متعهد به انجام آن کنید.
برای از دست دادن یک پوند از چربی باید تقریبا 3500 کالری بسوزانید. مثالی دیگر ؛ با سوزاندن روزانه 500 کالری اضافی و یا مصرف 500 کالری کمتر در روز ، در یک هفته حدودا یک پوند کم خواهید کرد ، البته محاسبه اعداد و انجام مراحل ریاضی آن بسیار ساده تر از کم کردن این مقدار کالری از بدن می باشد،اما حقیقت امر آن است که از دست دادن وزن به غیر از پشتکار و انجام برنامه به صورت منظم ، زمان هم می برد که صبر و تحمل زیادی را می طلبد . گفته شده تحقیقات جالب نشان داده است که برخی از ترفندهای ساده می توانند کار و روند لاغر شدن را راحت تر کنند، به طور خاص ایجاد موانع کوچک در خورد و خوراک افراد می تواند تا حدودی موثر باشد.
تحقیقی در سوئیس انجام پذیرفته که نشان می دهد ؛ ارتباط مستقیمی میان دسترسی داشتن به مواد غذایی و خوردن آن وجود دارد. محققان با توجه به بررسی ها می گویند ؛ خوردن، یک رفتار خودکار می باشد که افراد می توانند با تلاش و کوشش خود در این راستا تا حدودی آن را مختل یا حتی کنترل کنند.آزمایشی در رابطه با همین موضوع انجام شده است ؛ کاسه ای از آبنبات های رنگی در مقابل شرکت کنندگان این تحقیق گذاشته شده تا اگر تمایل داشتند از آن به صورت آزادانه استفاده کنند
[caption id="attachment_36828" align="alignnone" width="800"] آزمایشی براساس روانشناسی کاهش وزن[/caption]
شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شده اند ، گروهی در مقابل آبنبات هایی هستند که بدون زرورق می باشند و گروهی دیگر در جلویشان آبنبات های بسته بندی شده و با زرورق قرار دارد.
شرکت کنندگانی که مجبور بودند آب نبات ها را باز کنند ، به طور متوسط 3.6 قطعه خوردند در حالی که آن هایی که آب نبات های حاضر و آماده در پیش رویشان داشتند تا 5.5 از هر کدام خوردند، در آخر نتیجه بدین صورت گزارش شد که کسانی که از انگشتانشان در باز کردن بسته ها بیشتر استفاده می کردند تمایل کمتری به خوردن آب نبات ها داشتند.
از نظر روانشناسی افرادی که مواد غذایی را حتی تا مقدار بسیار کمی دست نیافتنی می دانند ، رغبت کمتری به خوردن آن دارند ،البته ناگفته نماند که این آزمایش تنها برای اثبات زحمتی بود که افراد برای رسیدن به غذا صرف می کردند ،شاید برخی ها از باز کردن بسته بندی لذت ببرند و آن را نوعی سرگرمی بدانند ، اما اگر افراد تنقلات مضر (چیپس و پفک و..) کمتری را در خانه هایشان نگهداری کنند ، قطعا در آن لحظه کمتر به خرید آن تمایل دارند.
[caption id="attachment_36827" align="alignnone" width="800"] نتیجه روانشناختی این آزمایش ؛[/caption]
برخی از افراد در زیر زمین خانه شان یخچال هایی را دارند که در آن موادغذایی دیگری را قرار داده اند، مطمئن باشید اگر به دنبال موادی هستند که در آن یخچال وجود دارد یا به سختی به زیرزمین رفته و آن را آورده یا از خیر آوردن آن می گذرند. تمام این موارد و مثال ها "موانع" محسوب می شوند،شما نیز با این ترفندها خود یا کودکان تان یا دیگر اعضای خانواده تان را که از پرخوری رنج می برند ، گول بزنید و به کاهش وزن تان و از بین بردن عادت های غذایی غلط کمک کنید. همان طور که گفته شد سوزاندن کالری و ورزش کلیدهای اصلی لاغری می باشند اما در کنار آن ها باید موارد دیگری نیز باشند تا شما را به هدفتان برساند.
اکنون این شما هستید که باید مانع خوبی را برای خودتان پیدا کنید.
همه ما می دانیم که نخوابیدن به هر دلیلی حس بدی را در روان و بدنمان ایجاد می کند،نخوابیدن در طولانی مدت موجب می شود که به خوبی نتوانیم بر روی افکارمان متمرکز شویم و فکر کنیم ،همچنین این کمبود اکثر افراد را تا مقداری دمدمی مزاج می کند. بسیاری از افراد از آسیب های جدی آن خصوصا در ناحیه کمر و مغزشان ناآگاه هستند.
محققین در دانشگاه Leeds بررسی هایی را انجام داده اند که نشان داده افرادی که به طور متوسط 6 ساعت در طول شب می خوابند یک اینچ دور کمرشان بیشتر از افرادی است که به طور میانگین 9 ساعت را کامل می خوابند. در این آزمایش از 1600 شرکت کننده یاری جستند تا نتایج صریح و واضحی را داشته باشند .
محققین مواردی مانند مدت زمان خوابیدن، و مواد غذایی که حین آزمایش مصرف کردند را آزمایش کردند، در این میان آزمایشگران دائما نمونه خون شرکت کنندگان را آزمایش کردند تا میزان قند ، کلسترول و فشار خون اندازه گیرند و همچنین هر روز اندازه دور کمر و وزن شان را ثبت می کردند.
محققین معتقدند علاوه بر افزایش ضخامت کمر در این افراد سطح کلسترول HDL نیز تغییر کرده ، بدین معنی که کلسترول های خوب به خارج کردن کلسترول های مضر و بد کمک می کنند که همین موجب افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماری هایی مثل بیماری قلبی می شود اما با بوجود آمدن اختلالات خوابی این روند به درستی صورت نمی گیرد.
شگفت انگیز است ؛ خواب خوب داشتن ارتباط مستقیمی با رژیم غذایی سالم دارد و نکته بسیار جالب آنکه تحقیقات نمایانگر آن است که کمبود خواب اغلب منجر به انتخاب های بد غذایی می شود، افراد تمایل بیشتری به خوردن موادغذایی بی خاصیت و چرب دارند، در هر حال یافته ها این شواهد را در اختیار محققین گذاشته اند که خواب تاثیر فراوانی بر سلامت از جمله چاقی دارد.
تنها ضخامت کمرتان با کم خوابی درگیر نمی شود، محققین با توجه به پروتئین هایی که در مواقع خاصی مثل آسیب های مغزی در مغز یافت می شوند گفته اند،مقدار این پروتئین در زمان هایی که افراد شب ها بیدار می مانند و مشغول کار و فعالیت هستند در مقایسه با اشخاصی که استراحت شبانگاهی خوبی را دارند، افزایش می یابد. (20 درصد بیشتر می شود.)
مغزمان همیشه چنین پروتئینی را دارد، اما افرادی که در طول شب هنگامی که مغز باید استراحت کند ، از مغزشان کار می کشند، صدمات بدی را به خود وارد خواهند کرد ، دکتر Emerson Wickwire این گونه بیان میکند ؛"در حین خواب سیناپس هایی که در آن هنگام کاربرد ندارند غیرفعال می شوند و سیناپس (محل تماس دو عصب) های ویژه خواب فعال شده و به تقویت و استحکام ارتباط خود مشغول می شوند."
هنگامی که افراد کم خواب یا حتی بدتر از آن بی خواب می شوند ، مغز قادر نیست ترمیم ها ، سازمان دهی ها و فعالیت های حین خواب را انجام دهد، همچنین شرایط خارجی نیز تاثیرات خاص خود را بر مغز خواهد داشت ،به بیانی دیگر زمانی که باید در رختخواب تان خوابیده باشید اما بیدار بر روی فعالیت ها و پروژه هایتان متمرکز شده اید احتمال اشتباه کردن تان نیز بیشتر از مواقع دیگر می شود.
آمار نشان داده است که بسیاری از بلایای مهمی که در 20 سال گذشته رخ داده به علت کمبود خواب و پایین آمدن پردازش مغزی در این راستا ، بسیاری از افراد فکر می کنند با گذاشتن زمان بیشتری بر روی پروژه های مهم و نخوابیدن ،بازدهی بهتری را هم در آن خواهند داشت ،سوال اینجاست ؛ به چه قیمت ؟
مطمئنا واقعه انفجار شاتل فضایی چلنجر را همه به خاطر دارند (در ۷۳ ثانیه بعد از پرواز خود منفجر و تبدیل به چند تکه شد، که منجر به مرگ تمام هفت خدمه گشت. این فضاپیما در طول اقیانوس اطلس، و در سواحل فلوریدا مرکزی دچار نقص فنی و انفجار شد.)
یا فاجعه چرنوبیل (که باعث انفجار و آتشسوزی در رآکتور شماره ۴ نیروگاه چرنوبیل و باعث پخش مواد رادیواکتیو در بخش بزرگی از غرب شوروی و اروپا شد.)
یا فاجعه اکسزان (کشتی نفت کشی که با بی احتیاطی افراد مسئول بیش از 10 میلیون گالون نفت خود را در اقیانوس از دست داد و منجر به آلودگی آب ، مرگ برندگان و موجودات دریایی گشت.) و بسیاری دیگر.
همه این سوانح توسط افراد ماهر ، باتجربه و حرفه ای صورت گرفته که تا آخرین لحظه مشغول به انجام کارشان و از خواب کافی بی بهره بودند، چرا افراد فکر می کنند اگر از خواب شان بکاهند نتیجه بهتری در کارشان خواهند داشت ، مطمئن باشید هیچ گونه نمی توانید تلافی چنین صدمات جبران ناپذیری در آورید،اما می توان زمان خوابیدن را مدیریت کرد تا اشتباهات کمتری را در پی داشت.