تاثیر قارچ گانودرما بر سرطان


تاثیر قارچ گانودرما بر سرطان

افراد بسیاری در مورد تاثیر قارچ گانودرما بر سرطان سوال می کنند. با جستجوی ساده ای در گوگل می توانید مطالب زیادی در این زمینه مشاهده کنید که ادعا می کنند قارچ گانودرما این قابلیت را دارد که با سرطان مقابله کند. در این نوشته قصد داریم اثبات یا رد این ادعا را به طور علمی مورد بررسی قرار دهیم. با ما همراه باشید.

قارچ گانودرما لوسیدوم

این قارچ از دوران گذشته در طب سنتی چین جایگاه ویژه ای داشته و به نام قارچ جاودانگی شهرت داشته است. قارچ گانودرما لوسیدوم حاوی پلی ساکارید های ویژه و گروه خاصی از مواد به نام تریترپن است. مطالعات پژوهشی In vitro تا کنون نشان داده است که ترکیبات گفته شده در قارچ گانودرما به نوعی سم سلولی برای سلول های سرطانی محسوب می شوند.

گرچه مطالعاتی که تا کنون به صورت علمی انجام شده اند اطلاعات دقیقی در مورد تاثیر این قارچ بر انسان ندارند و یافته های آن ها مربوط به انجام آزمایش روی موش های آزمایشگاهی است.

ساز و کار ارائه شده برای تاثیر گانودرما

آزمایش های In vitro نشان می دهند که پلی ساکارید ها و تریترپن های موجود در قارچ گانودرما پیامرسانی و انتقال سیگنال بین سلول های سرطانی را متوقف می کند. این آزمایش ها با عصاره ی استخراج شده از قارچ گانودرما انجام شدند.

اسناد مربوط به تاثیر گانودرما بر سرطان

5 آزمایش تصادفی، گانودرما لوسیدوم را با دارونما ها روی بیماران مبتلا به سرطان مورد بررسی موازی قرار دادند. بیمارانی که قارچ گانودرما لوسیدوم را مصرف می کردند نسبت به درمان های شیمی درمانی و پرتودرمانی بهتر جواب گرفتند. اما مصرف آن به تنهایی و بدون انجام شیمی درمانی تاثیرات مثبتی نشان نداد.

همچنین عوارض شیمی درمانی نظیر تهوع و بی خوابی با مصرف گانودرما کاهش داشتند. در این پژوهش تصادفی 5 نفر از 40 بیمار انتخابی روند درمانی بهتری داشتند.

موارد دیگری نیز در پژوهش های انجام شده در رابطه با سرطان پروستات وجود دارند که حاکی از عدم تاثیر عصاره گانودرما بر روند بهبودی این بیماران است. به همین دلیل باید آزمایش های بیشتری در مورد سرطان های مختلف به صورت اختصاصی و با جامعه آماری بالا انجام شود.

نتیجه گیری

گزارش های متعددی در مورد فعالیت ضد سرطانی قارچ گانودرما و ساز و کار اثر کردن آن بر سلول های سرطانی وجود دارد که نشان می دهند قارچ گانودرما لوسیدم می تواند بر درمان سرطان اثر گذار باشد.

کمبود آزمایش های بالینی بر انسان ا استفاده از قارچ گانودرما یا عصاره ی استخراج شده از آن، نمی تواند این فضیه را به طور قطعی اثبات یا رد کند و همچنان نیاز به آزمایش های بیشتری از سوی جامعه علمی در این رابطه وجود دارد. همچنین تحقیقات جمع تری نیاز است تا مشخص کند که در کنار تاثیر قارچ گانودرما بر سرطان اثرات هم افزایی یا آلرژی زایی وجود نداشته باشد.

منبع: تاثیر قارچ گانودرما بر سرطان

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.